Pavlík debutoval za Mladou Boleslav: Cítím tady důvěru, je to o 100 % jiné

Filip Pavlík | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

27. listopadu 2023, 11:40

Adéla Kvapilová

V pátek nastupoval proti Kladnu za Hradec Králové, v neděli proti stejnému soupeři už za Mladou Boleslav. Obránce Filip Pavlík se po rychlém trejdu připojil v sobotu k Bruslařskému klubu, o den později slavil důležitou výhru ve středočeském derby 3:2 po nájezdech. Královi svěřenci tak zapsali důležité dva body do tabulky, ve které se odlepili ode dna a přeskočili právě kladenské Rytíře.

Jestli se v nějaké pasáži hry Mladá Boleslav trápí, tak jsou to poslední tři minuty základní hrací doby za vyrovnaného stavu. Hned ve čtyřech případech v letošní sezoně inkasovala v této pasáži rozhodující branku: konkrétně s Libercem, Kladnem, Plzní a Vítkovicemi, ze zápasů tak nebrala ani bod.

Málem tu byl další smolný konec Bruslařského klubu. A znovu proti Kladnu…

V 60. minutě totiž po teči kladenského Tralmakse prošel kotouč za Růžičkova záda. Gól ale nebyl uznán, ještě před projitím puku přes čáru sudí přerušili hru z důvodu postavení Klepiše v brankovišti. „Slyšel jsem pískot dřív, než byl puk v bráně. Byl jsem si celkem jistý, že to platit nebude. Pro Kladno to bylo smolné, ale myslím si, že to rozhodčí udělali správně,“ komentuje vzniklou situaci Filip Pavlík, který sledoval závěr třetiny ze střídačky.

„Zkusil jsem to, co jsem vždycky jezdil a z čeho mi to padalo. Gólman mi ale to chytil.“

Mladá Boleslav tak nakonec stejně jako v pátek proti Třinci dovedla utkání do nájezdů. V nich byla tentokrát úspěšnější, když jediný povedený pokus zaznamenal kanonýr Róbert Lantoši. Ve čtvrté sérii dokonce dostal šanci nováček v týmu Pavlík. „Ráno se mě trenér ptal, jestli jsem jezdil nájezdy. Já řekl, že jo a že mi docela šly…,“ míní 31letý obránce.

„Teď jsem zjistil, že mám asi dřevěné ruce. Zkusil jsem to, co jsem vždycky jezdil a z čeho mi to padalo. Gólman mi ale to chytil,“ doplňuje s úsměvem.

V zápase měl ještě jeden kuriozní moment. Ke konci druhé třetiny po střetu se soupeřem přišel o nůž na brusli. „Šel jsem do souboje, a jak jsme se srazili, nejspíš jsem ťukl bruslí do mantinelu a praskl mi skelet. Už se mi to stalo podruhé v kariéře. Dostat se na střídačku je potom celkem oříšek,“ popisuje s humorem Pavlík.

„Myslím si, že tým má dobré jádro a nebylo poznat, že se nachází ve spodní části tabulky.“

Přestože je v kádru Mladé Boleslavi teprve chvíli, z týmu má dobrý pocit. „Cítím tady důvěru, že jsem dostal šanci. Jsem nasazován na situace, které po mně chtějí. Užívám si to. Je to o sto procent jiné,“ podotýká bek, který poprvé trénoval s týmem v sobotu.

„Je dobré, že jsem do toho skočil tak rychle. První dojem byl super. Více kluků už znám, mají super partu. Myslím si, že tým má dobré jádro a nebylo poznat, že se nachází ve spodní části tabulky,“ míní bek, který do Mladé Boleslavi přešel z Hradce Králové výměnou za Martina Pláňka.

Na východě Čech přitom strávil sedm let. „Chtěl jsem udělat změnu a ozvala se Boleslav. Bylo to trochu hektické. Je to i dlouhá doba, ale není čas přemýšlet nad tím, co bylo, je potřeba koukat dopředu,“ hlásí odhodlaně Pavlík.

Nyní se už obránce upíná směrem ke středočeskému celku. „Staví se kostička ke kostičce, aby z toho něco vzniklo. Tým se zvedá, myslím, že jsme proti Kladnu podali dobrý výkon. Když se od něj odrazíme a budeme dělat maličkosti, nevidím důvod, proč bychom nemohli stoupat nahoru,“ zdůrazňuje a má radost z dvoubodové výhry 3:2 po nájezdech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz