Pešán nominoval na MS, do Rigy letí 28 hráčů! Kdo dostal Černého Petra?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

15. května 2021, 18:05

Adam Bagar

Reprezentační trenér Filip Pešán oznámil finální nominaci na blížící se MS v Rize, figuruje v ní celkem 28 hráčů – tři brankáři, devět obránců a 16 útočníků.

Z kádru na poslední chvíli před odletem do dějiště šampionátu vypadli obránce Jan Ščotka z Litvínova a útočníci Hynek Zohorna z Chabarovsku a Rudolf Červený z Lahti.

Největším překvapením je asi vyřazení druhého jmenovaného. „Do čtvrté nebo páté lajny potřebujeme trošku jiný typ hráčů, než jakým je Hynek,“ vysvětluje český trenér. 

„Rozhodly detaily, které nám pomohly složit mozaiku týmu. Chceme mít rychlost a mládí v některých pětkách,“ dodává Pešán k osmadvacetičlenné nominaci na MS v Rize.

„Proto jsme se rozhodli udržet třeba Matěje Blümela, který sehrál přes svůj věk velmi dobrý turnaj a dodává týmu energii,“ pokračuje Pešán, jenž má v týmu šest hráčů z NHL.

Jsou to obránci Filip Hronek z Detroitu a Libor Hájek z NY Rangers a útočníci Dominik Kubalík z Chicaga, Jakub Vrána a Filip Zadina z Detroitu a Filip Chytil z NY Rangers.

Z elitní tuzemské soutěže ukázal Pešán na deset hráčů, dalších sedm působilo naposledy v KHL, čtyři krajánky pozval z Finska a ze Švýcarska čerstvého mistra Jana Kováře.

Právě on jakožto nejzkušenější z výběru bude mít na dresu kapitánské céčko, jeho asistenty budou Tomáš Zohorna a Filip Hronek. Brankářskou jedničkou má být Šimon Hrubec.

Nominace Čechů na MS v Rize

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Petr Kváča (Liberec), Roman Will (Čeljabinsk, KHL).

Obránci:
David Musil (Třinec), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Libor Šulák (Oulu, Finsko), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Ondřej Vitásek (Liberec),  Michal Moravčík (Tappara, Finsko), Filip Hronek (Detroit, NHL), Libor Hájek (NY Rangers, NHL), Lukáš Klok (Rauma, Finsko).

Útočníci:
Adam MusilRadan Lenc (oba Liberec), Matěj StránskýMichal Špaček (oba Třinec),  Matěj BlümelTomáš Zohorna (oba Pardubice), Jakub Flek (Karlovy Vary), Robin HanzlLukáš Radil (oba Spartak Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Omsk, KHL), Jiří Smejkal (Tappara, Finsko), Filip Zadina, Jakub Vrána (oba Detroit, NHL), Filip Chytil (NY Rangers, NHL), Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Dominik Kubalík (Chicago, NHL).

Realizační tým

Hlavní trenér: Filip Pešán
Generální manažer: Petr Nedvěd
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenér: Aleš Vladyka
Lékař: Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radoslav Sakaláš
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Šulan
Manažer: Jan Černý
Media manažer: Zdeněk Zikmund
Manažer sociálních médií: Ondřej Kalát

Zápasový program Čechů na MS

Pátek 21. května:
15:15 Rusko – Česko

Sobota 22. května:
19:15 Česko – Švýcarsko

Pondělí 24. května:
19:15 Česko – Bělorusko

Čtvrtek 27. května:
19:15 Švédsko – Česko

Sobota 29. května:
11:15 Česko – Velká Británie

Pondělí 31. května:
15:15 Česko – Dánsko

Úterý 1. června:
15:15 Slovensko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz