Pět očekávaných tahounů juniorské reprezentace

Dlouhé čekání na medaili z juniorského šampionátu se následující dva týdny bude snažit ukončit parta okolo kapitána Jana Myšáka. Kdo by měl patřit ke klíčovým hráčům reprezentace do dvaceti let?

Martin Hugo Haš (O, 19 let, Benátky n/J)

Letošní sezona: Benátky nad Jizerou, 4 zápasy, 0+1

Jeho největší předností je všestrannost. Na první pohled vás nezaujme rychlostí, šikovností nebo agresivitou. Zato má od všeho něco a je na něj spolehnutí při každé herní situaci. Turnaj by měl začít coby první bek na přesilovky. 

Foto: Martin Voltr

Stanislav Svozil (O, 17 let, Brno)

Letošní sezona: Brno, 10 zápasů, 0+0

Druhý nejmladší hráč v českém výběru, ale zároveň jedna z očekávaných opor: ostatně, Svozil v generálce proti Slovákům zaujal třemi asistencemi. Pravidelně nastupuje v extralize a je největší českou nadějí pro nadcházející draft. Průběžné odhady ho pasují okolo 20. místa.

Michal Teplý (Ú, 19 let, Litoměřice)

Letošní sezona: Litoměřice, 3 zápasy, 0+3

Ač byl o rok mladší než většina spoluhráčů i soupeřů, právě Teplý byl nejproduktivnějším hráčem Česka na domácím šampionátu v Ostravě a Třinci. V pěti zápasech tehdy posbíral pět asistencí. Má obrovské sebevědomí na puku, je správně hokejově drzý – právě svou kreativitou bude týmu nejvíc prospěšný. V týmu musí být někdo, kdo dá hře myšlenku.

Foto: Mika Kylmäniemi / Finnish Ice Hockey Association

Jan Myšák (Ú, 18 let, Litvínov)

Letošní sezona: Litvínov, 11 zápasů, 0+1

Ze všech hráčů v aktuálním výběru šel na draftu NHL na řadu nejdřív, byť až ve 2. kole ze 48. pozice (Montréal). Letošní tým zkrátka postrádá velké individuality. Kapitán Myšák proto bude chtít vést partu, která úspěch uhraje srdcem.

Jaromír Pytlík (Ú, 19 let, Litoměřice)

Letošní sezona: Litoměřice, 4 zápasy, 0+0

Silový forvard, co je platný na obou stranách kluziště – z pozice centra by měl vést druhou formaci. Podobně jako dost jeho spoluhráčů nezažil úplně ideální vstup do sezony. Na druhou stranu – aspoň hrál. To se o některých soupeřích na turnaji říct nedá, protože řada soutěží vinou koronaviru stojí.

Foto: Pasi Mennander / Finnish Ice Hockey Association

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz