Picard se zapojil do bitky, dostal napomenutí. Oceláři zaplatí 5 tisíc

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

16. března 2017, 9:19

Adam Bagar

Disciplinární komise Tipsport extraligy se ve zkráceném řízení zabývala zákrokem brněnského zadáka Ondřeje Němce na sparťanského útočníka Dominika Uhra i jednáním důrazného hradeckého forvarda Alexandra Picarda, který musel ve druhé čtvrtfinálové bitvě s Vervou předčasně pod sprchy. Zatímco s Němcem disciplinární řízení zastavila, Picardovi udělila napomenutí. Josef Řezníček pak potrestal klub HC Oceláři Třinec pokutou ve výši 5 tisíc korun za absenci hlavního trenéra Kýhose na tiskovce.

Jednatřicetiletý Kanaďan se v emotivním závěru nesmyslně zapojil do začínající bitky Richarda Jarůška s Filipem Pavlíkem. "Svým jednáním v probíhající šarvátce znevýhodnil hráče Litvínova, který se kromě konfliktu s Jarůškem musel bránit také napadení z Picardovy strany," popisuje předseda disciplinárky Karel Holý s tím, že rozhodčí v tomto případě postupovali správně, když poslali hradeckého útočníka předčasně do kabin.

"Přestože Alexandre Picard v dané situaci nejednal s nepřiměřenou agresivitou a nedopustil se ani přímého úderu proti Pavlíkovi, tak bezvýhradně naplnil definici pravidla, že takovému hráči, jenž je na ledě a je první, kdo se zapojí do probíhající bitky mezi dvěma soupeři z pozice třetího hráče, bude uložen trest," prozrazuje Holý s tím, že domácí forvard si musel být dobře vědom toho, že šarvátka je vedena mezi Jarůškem a Pavlíkem.

Jarůšek se rval s Pavlíkem! Sýkora: Hráči Litvínova nás chtěli zranit »

"Přesto ve svém jednání prokazatelně vytrval po dobu sedmi sekund, než ho od dvojice oddělili rozhodčí utkání a protihráč Jiří Gula. Následně Picard nerespektoval snahu čárového rozhodčího Josefa Špůra o oddělení od Guly. Naopak zneužil skutečnosti, že hostující hráč měl zaklíněné své ruce v důsledku jednání čárového arbitra, a udeřil Gulu rukavicí do obličejové části," pokračuje Holý, který Picardovi udělil napomenutí za bitku.

Přihlédl také k tomu, že Picardovo jednání nevykazovalo prvky zvýšené agresivity, a ani v jeho důsledku nedošlo ke zranění žádného z protihráčů či jiného závažného narušení průběhu utkání. Picard navíc nebyl v uplynulých dvou letech trestán. S výjimkou finanční pokuty, kterou mu Holý uložil na začátku roku za nafilmovaný pád. Alexandre Picard tak Hradci Králové nebude chybět v dalším průběhu dramatické série s Litvínovem.

ZÁKROK ONDŘEJE NĚMCE NA DOMINIKA UHRA NAJDETE ZDE »

Stejně jako zkušený zadák Ondřej Němec Kometě. Sparta totiž po druhém utkání čtvrtfinálové série podala podnět k potrestání jeho zákroku na útočníka Dominika Uhra. "Němec svůj zákrok nevedl ve vysoké nájezdové rychlosti ani za užití výskoku a navíc byl veden čelně. Zákrok svou intenzitou, způsobem provedení a také s přihlédnutím k jeho následkům nenaplnil žádné znaky disciplinárního přestupku," má jasno Karel Holý.

Oceláři porušili Herní řád, trenér Kýhos nepřišel na tiskovou konferenci

Ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček pak udělil pokutu 5 tisíc korun klubu HC Oceláři Třinec za to, že se hlavní trenér Vladimír Kýhos nezúčastnil tiskové konference po prvním čtvrtfinálovém střetnutí s Chomutovem. Slezané tím porušili Herní řád, podle nějž je účast hlavního kouče na tiskových konferencích po zápasech play off povinná. Ve středu utkání, které Piráti překvapivě vyhráli 2:0, hodnotil Kýhosův asistent René Mucha.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz