Pilař míří z Hradce do Jižní Koreje, Štindl si zahraje v Nových Zámcích

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

16. září 2016, 12:49

Adam Bagar

Mezi tuzemskou elitou už o ně nebyl zájem, a tak si museli hledat nové angažmá – buď v nižší soutěži, nebo za hranicemi! Dopadl tak mimo jiné rebel Radek Duda, jenž odešel do německé druhé nejvyšší soutěže. Teď se dočkali také zadáci Karel Pilař a Petr Štindl. Zkušenější z nich zamířil do jihokorejského týmu Anyang Halla, bývalý hráč Litvínova a Komety potom zakotvil u našich východních sousedů v Nových Zámcích.

Ačkoli měl Karel Pilař v Hradci Králové stále platnou smlouvu, od dubna dobře věděl, že za Mountfield hrát v nové sezoně nebude. Představenstvo klubu tehdy dalo souhlas k tomu, aby si začal hledat nové angažmá. „Hráč i jeho agent jsou s touto situací seznámeni a snaží se ho sehnat. Zda a kdy to bude, se uvidí v následujících dnech a týdnech. Do té doby je stále naším hráčem,“ řekl na klubovém webu generální manažer Aleš Kmoníček.

Ze dnů a týdnů se nakonec staly měsíce. Osmatřicetiletý obránce, jenž má ve sbírce dokonce zlato ze světového šampionátu v roce 2001 nebo více než stovku startů v NHL, se dočkal až nyní. Patrik Martinec ho nalákal do jihokorejského týmu Anyang Halla, kde sám působí jako hlavní trenér. Karel Pilař si tak vyzkouší Asijskou ligu, v níž působí týmy z Japonska, Jižní Koreje, Číny a Ruska. Poprvé nastoupí 24. září na ostrově Hokkaido.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Krušné léto měl také o dvanáct let mladší zadák Petr Štindl. Litvínovský šampión ze sezony 2014-15 naposledy působil v extraligové Kometě a prvoligové Třebíči. V hvězdami nabitém brněnském kádru ale pro něj nezbylo místo. Připravoval se doma na vsetínském Lapači pod taktovkou Jiřího Dopity. „Jsem rád, že mi Vsetín umožnil tady trénovat, i když se neví, jestli ve druhé lize zůstanu,“ líčil na klubovém webu odchovanec Valachů.

Jeho setrvání nebylo pravděpodobné. Petr Štindl čekal na lepší nabídku, ideálně ze zahraničí. Nakonec se upsal až v rozehrané sezoně extraligovému nováčkovi z Nových Zámků a u našich východních sousedů si zahraje po dlouhých pěti letech. Tehdy hájil barvy Trenčína, pikantní souboj s bývalými spoluhráči ho čeká už v neděli 2. října. Obránce Štindl se Novým Zámkům upsal až do konce aktuálního ročníku elitní slovenské Tipsport Ligy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz