Pirát Klhůfek odchází za Šťastným, energetik Podlipnik kývl Slovanu

Foto: Petr Kozelek, piratichomutov.cz

9. srpna 2019, 16:49

Adam Bagar

Matic Podlipnik s Pavlem Klhůfkem opouštějí extraligu. Oba budou v příští sezoně působit na Slovensku. Slovinský obránce uspěl ve Slovanu Bratislava, český útočník posílil Košice.

Sedmadvacetiletý Podlipnik během krátké zkoušky přesvědčil trenéry a podepsal ve slovenské metropoli roční kontrakt. „O Maticovi jsme měli jen samé pozitivní informace, které se nám potvrdily,“ těší hlavního kouče Slovanu, v Česku dobře známého Romana Stantiena.

„O Maticovi jsme měli jen samé pozitivní informace, které se nám potvrdily.“

„Je to ofenzivně laděný obránce s výborným bruslením a tvrdou střelou, kterou dokáže využít i v přesilovkách. Je pracovitý a v zápasech zodpovědný, navíc nám vhodně zapadá do koncepce složení obranných dvojic. Jsme rádi, že jsme Matice získali,“ dodává pro klubový web.

Foto: hokejkv.cz

Matic Podlipnik působil poslední dvě sezony v Karlových Varech, kterým pomohl 39 body v 60 utkáních k návratu mezi elitu, v extralize pak nasbíral čtyři body ve 34 zápasech. Čeští fanoušci slovinského reprezentanta znají rovněž z působení v Jihlavě, Třebíči či v Pelhřimově.

„Soutěž znám, má výbornou úroveň. Chci v Košicích hrát o nejvyšší příčky.“

Zatímco Podlipnik si slovenskou extraligu zahraje poprvé, Pavel Klhůfek už v letech 2015 až 2017 oblékal dres Zvolena. Teď se upsal Košicím. „Soutěž znám, má výbornou úroveň. Chci v Košicích hrát o nejvyšší příčky, na působení se moc těším,“ hlásí pro web hckosice.sk.

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Tamní sportovní manažer Jan Šťastný musel reagovat na nečekaná loučení Romana Žitného a Šimona Petráše. Sáhl po sedmadvacetiletém Klhůfkovi, kterého v uplynulé sezoně trénoval v Chomutově. Ani jeho 29 bodů (15+14) v 61 utkáních však Pirátům k udržení nestačilo.

„Jsem rád, že jsme do týmu přivedli dalšího top útočníka."

„Jde o velmi kvalitního a kreativního útočníka s výborným bruslením, který je využitelný na všech útočných postech. Jsem rád, že jsme do týmu přivedli dalšího top útočníka," říká Šťastný s tím, že košický útok už je hotový, rád by ale ještě přivedl jednoho kvalitního obránce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz