Play off druhé ligy odstartovalo: První ostré bitvy ovládly domácí týmy

Foto: Markéta Křížová, bkhb.cz

7. března 2020, 20:19

Milan Sochor

První zápasy přinesly vyrovnané souboje, nejvyšším rozdílem vyhrál díky čistému kontu Lukáše Hosnedla Most. Všem týmům se podařilo uhájit výhodu domácího prostředí. Svými výkony oslnili klatovský David Roubal a havlíčkobrodský Petr Kuchta, kteří nasměřovali svá mužstva k vítězství hattrickem.

SKUPINA SEVER

V souboji Mostu s Trutnovem se mohli dostat do vedení hosté. Po akci Filipa Krska ale zvonila za Lukášem Hosnedlem pouze tyč. Dobré příležitosti si vypracovali i domácí, skóre se ale dlouhou dobu nepohnulo. Až minutu po polovině zápasu se prosadili Lvi, puk se po nahození Marka Havlíka dokutálel až do sítě. Mostečtí pak přidali další dvě branky a připsali si úvodní vítězství. Lukáš Hosnedl zazářil čistým kontem.

Děčínu stačilo jen pár minut, aby si vypracoval dvoubrankový náskok. Ten ale neudržel. Ještě před první přestávkou Řisuty snížily a krátce po ní vyrovnaly. Jenže pak domácí znovu zabrali a dalšími dvěma góly se dostali do vedení, které už buldoci nedohnali. Podařilo se jim sice snížit, Děčín si ale výsledek pohlídal a dalšími dvěma góly pojistil první vítězství v sérii.

MOSTEČTÍ LVI – HC BAK Trutnov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Havlík (Bečvář), 40. Bečvář (Kuběna, Böhm), 46. Mical (Kýhos, Urbánek).
Stav série: 1:0.

HC Děčín – HC Řisuty 6:3 (2:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Sýkora (Zajan, Zicho), 8. Oliverius (Kuchynka), 24. Zicho (Sýkora, Zajan), 45. Oliverius (Kaltenböck, Faigl), 52. Sýkora (Volráb), 59. Lavinger – 15. Zderadička (Rudovský), 22. Patyk, 50. Kolářík (Zderadička).
Stav série: 1:0.

SKUPINA STŘED

Favorizovaná Příbram se ujala vedení už po minutě a pěti sekundách. Po polovině úvodního dějství přidala druhý, Českým Budějovicím ale stačilo pouhých osmnáct sekund na snížení. David Servis odpověděl i na třetí branku domácích, víc už ale nezvládl. Petr Šinágl se trefil ve třetí periodě dvakrát, a definitivně tak Středočechy uklidnil.

Klatovy a Kobru dělily v tabulce pouze dva body, výhodu domácího prostředí získali hokejisté z pošumavského města. Tu také náležitě využili, po startu druhé periody vedli už o tři góly. Jenže Pražané se nevzdali. V polovině třetí třetiny se po dvou trefách dotáhli na nejtěsnější rozdíl. Na vítězství to však nestačilo. Konečnou podobu dal výsledku dovršeným hattrickem domácí David Roubal.

HC Příbram – HC David Servis Č. Budějovice 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Káník (Rittig, Tlačil), 14. Čurda (Gengel, Kolouch), 36. Rohlík (Šinágl, Gengel), 55. Šinágl (Gengel), 58. Šinágl (Kutlák, Straka) – 14. Silný (Krcho), 50. Kronus (Hřebejk, Svach)
Stav série: 1:0.

SHC Klatovy – HC Kobra Praha 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 10. Procházka (Uhlík, Hanzlík), 13. Roubal (Matiášek, Houfek), 24. Roubal (Hasman, Hanzlík), 56. Roubal (Hanzlík, Houfek) – 48. Bárta (Pelant), 50. Davídek (Bárta, Novák)
Stav série: 1:0.

SKUPINA VÝCHOD

Diváci v Kotlině sledovali očekávané drama. Domácí sice vstoupili do utkání aktivněji a díky dvěma brankám Petra Kuchty si vytvořili náskok, o ten ale ve druhé dvacetiminutovce přišli. Ve třetí části Havlíčkův Brod znovu Kopřivnici odskočil, z vedení se ale radoval jen dvě minuty. K neudržení byl ovšem Petr Kuchta, který svým třetím gólem rozhodl zápas. Domácí pak sekundu před koncem už jen přidali pojistku do prázdné brány.

Drtiči se doma radovali už po minutě a půl, skóre bleskově otevřel Dominik Luža. Hubené vedení drželi domácí až do druhé periody. V ní Valašské Meziříčí dvěma góly zvrátilo průběžný stav utkání. Hodonín však krátce na to srovnal a před třetí třetinou bylo utkání znovu na začátku. V závěrečné části hry stačila domácím jen minuta, aby se vrátili do vedení. To následně ještě navýšili a první domácí zápas zvládli.

BK Havlíčkův Brod – HC ISMM Kopřivnice 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Kuchta (Plachý, Kulhánek), 24. Kuchta (Cachnín, Mikeš), 46. Vala (Kulhánek, Cachnín), 51. Kuchta (Kliment, Mikeš), 60. Přidal (Třetina, Vala) – 27. Gebauer (Stříž), 36. Štěpánek (Krzak, J. Mach), 48. Suchý (Imrich).
Stav série: 1:0.

SHK Hodonín – HC Bobři Valašské Meziříčí 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Luža (Balán, Horák), 38. Mlynář (Miklík, Komínek), 42. Komínek (Ševčík), 52. Polák (Balán, Janás) – 26. Pořízek (Vaněk, Vávra), 36. Daněk (Ďurkáč, Romančík).
Stav série: 1:0.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz