PODCAST: V lockdownu jsem komentoval i krmení holubů, vypráví Wagner

Do startu Chance ligy zbývá posledních pár dní. Jednotlivé týmy využívají zbylé desítky hodin k pilování detailů, některé celky ještě sehrají poslední přípravné duely. A v sobotu to všechno vypukne. Ještě předtím přinášíme novou epizodu podcastu 1. Liga, taky liga, kde shrneme přestupovou politiku posledních dnů a vytáhneme statistické zajímavosti z přípravy. Hostem epizody pak byl sportovní redaktor a komentátor Chance ligy Richard Wagner.

Richard Wagner začínal v klubové redakci Havlíčkova Brodu a už jako náctiletý dostal nominaci na hokejové mistrovství světa. V Kotlině také začal komentovat své první hokejové přenosy a zastával i funkci moderátora či hlasatele na stadionu.

Postupnými kroky se nakonec dostal až ke komentování Chance ligy, jeho hlas jste loni mohli slýchat zejména na Slavii a v Kolíně.

Nezůstal však jen u hokeje. V obsáhlém rozhovoru vypráví, že kromě florbalu, basketbalu nebo volejbalu byl schopen hlasem provádět přenosy z klání v mažoretkovém sportu nebo z neckyády na Sázavě. A když bylo v lockdownu nejhůř, komentoval sám pro sebe i krmení holubů nebo štípání dříví, až tak mu toto odvětví chybělo.

Dále se v epizodě dostaneme do zákulisí přenosů na Hokejka TV, zjistíme, kde je nejlepší zázemí pro štáby nebo kde je to ze stanoviště nejdále na toalety. Probereme vlastnosti, které by měl dobrý komentátor mít, také to, čeho by se měl vyvarovat a jak být nestranným.

Dojde samozřejmě i na historky z natáčení, přeřeky, chyby v přímém přenose nebo technické problémy na stadionu.

Jaká byla práce redaktora a statistika na MS v hokeji? Na jakém fotbalovém stadionu je nejlepší klobása? A jak se přenést přes bulvarizaci článků ve sportovních médiích?

To vše a mnohem víc v nové epizodě ↓

Podcast 1. Liga, taky liga můžete poslouchat na kanále hokejcz na streamovacích službách Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts nebo na YouTube. Sledujte také instagramový účet @prvniliga.takyliga.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz