Pořád máme v turnaji dobrou pozici, tvrdí Hájek. Těší se na týmovou večeři

Foto: Markéta Křížová

25. května 2021, 15:21

Daniel Kinc

Po třech duelech ve čtyřech dnech mohou Češi v úterý v Rize poprvé úplně vypnout. Ráno bylo na programu pouze dobrovolné rozbruslení, den bude věnován regeneraci a večer je plánována týmová večeře. „V NHL je to běžná věc, funguje. Sednout si jen tak, pobavit se. Moc se na to těším,“ říká obránce Libor Hájek.

Nálada v českém týmu se pondělní výhře nad Bělorusy zlepšila, k duhu navíc přichází den volna. „Úplně se přestane myslet na hokej. Sám jsem trochu nachcípaný, takže se vyležím a vypotím se, abych byl zase stoprocentní. Měli jsme klasicky společnou snídani, oběd a budeme mít večeři. Pokecáme a probereme to, přijdeme na jiné myšlenky,“ popisuje dnešní program bek New York Rangers. 

Na týmovou večeři, která funguje jako skvělý stmelovací prvek, je zvyklý ze zámoří: „V NHL je to běžná věc, funguje. Sednout si jen tak, pobavit se. Moc se na to těším. Uvidíme, co to přenese, ale určitě není proč panikařit.“

Co konkrétně má ještě Hájek na programu? „Já osobně zavolám domů, případně se s kluky bavíme o něčem úplně jiném. Taky si zahrajeme na Playstationu, celkově toho ale na výběr moc není,“ říká třiadvacetiletý bek, který zatím na turnaji posbíral jednu asistenci.

I přes ne ideální vstup do turnaje si svůj první velký seniorský turnaj užívá. „Pořád je to krásné a já jsem moc rád, že tu můžu být a že tu můžu hrát. I když výsledky třeba nejsou podle plánu, tak stále věřím, že to bude dobrý turnaj. Snažím se být co největším přínosem pro tým a dál se o to budu snažit. Užívám si každou minutu se super partou, trenéry. Jsem spokojen, ale samozřejmě věřím v lepší výsledky,“ doufá. 

Jako jeden z mála zámořských hráčů stihl už v Praze odehrát některá utkání. Čím to, že se týmu daří daleko méně než doma na Českých hokejových hrách? „Na to asi nedokážu přesně odpovědět. Právě dneska večer si na to chceme sednout, probrat to a popovídat si o tom. Máme na to celkem dva dny. V Praze jsme hráli výborný hokej, to souhlasím. Všichni víme, jak to hrát, jen se teď k tomu vrátit,“ přeje si.

V širším kluzišti nevýhodu nevidí. „Všichni hrajeme na stejném kluzišti, to určitě není výmluva. Samozřejmě je to velký rozdíl, každý s tím bojuje. Už to byl třetí zápas, takže postupně si na tom budeme zvykat víc a víc,“ dodává a je si jistý, že si na změnu kluziště brzy zvyknou i jeho parťáci ze zámoří: „Je to asi logické a je to normální věc. Jsme hráči vysokých kvalit, takže si na to může zvyknout co nejrychleji, a být co největší přínosem pro tým.“

Češi musejí zvládnout i zbylé čtyři duely ve skupině, pokud nechtějí v případě zaváhání spoléhat na výsledky soupeřů. „Tlak? Je to tak normálně, ani v play off není žádný čas na zaváhání. Žádná depka, jedeme pozitivně dál a není proč panikařit, a ještě to zhoršovat. Tlak nevnímáme. Každý se snaží na maximum, jak může, a určitě na to nikdo nekašle,“ zůstává pozitivní odchovanec brněnské Komety.

Další překážkou pro Česko budou ve čtvrtek Švédové. Jak na ně? „Pořádně jsem ještě neměl čas studovat Švédy, respektive jejich hru. Soustředili jsme se na zápasy, které jsme teď měli, takže to všechno přijde až večer. Sám pořádně ještě nevím. Celý tým si musíme sednout, pořádně se nachystat a nachystat si taktiku,“ uzavřel své povídání Libor Hájek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz