Pospíšil po obratu: Budujeme identitu do play off. A Moro? Dobrá náhrada za Kučeříka

Kristián Pospíšil | Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

56 minut to byl od Komety zmar – nepřesnosti, minimum šancí a žádný gól. Modrého parta ale už poněkolikáté v sezoně ukázala, že se s ní musí počítat až do samého závěru.

V čase 56:11 nejprve na 1:2 po narážečce s Flekem snížil Kristián Pospíšil. Netrvalo pak ani minutu a zápas byl díky nenápadnému nahození Daniela Gazdy znovu na začátku. Leckomu mohl průběh připomenout zápas s Pardubicemi z poloviny ledna, kdy Kometa doma v poslední části stáhla dokonce čtyřbrankovou ztrátu.

„Řekli jsme si přesně to samé, jako když jsme dotahovali proti Pardubicím. Chtěli jsme tlačit, střílet, chodit do brány a znepříjemnit to brankářovi tím tlakem na branku,“ popisoval dvoubodový Pospíšil. „Hokej se nehraje na čtyřicet minut ale na šedesát. My jsme tomu věřili a dotáhli jsme to,“ pokračoval.

Ještě před tím, než gólem a přihrávkou zajistil vyrovnání, se slovenský bouřlivák dostal do křížku s bitkařem Patrikem Marcelem. Bitku ale spíš odmítl. „Nešlo ani tak o to, že bych se s ním prát nechtěl. Moje zápěstí je ale cenné, chci si ho šetřit a dávat s ním spíš góly.“

I když zápas příliš hokejové krásy nenabídl, hrálo se prakticky o šest bodů. Mountfield je v tabulce pod Kometou, která se netají tím, že se chce dostat do čtyřky. Možná proto padlo víc ran pěstí než gólů.

„Hodně zápasů teď bylo o šest bodů a do konce sezony jich ještě bude. Chceme vyhrát všechno, každý bod je důležitý, když bojujeme o top čtyřku. Zápasy už víc připomínají play off hokej, my se k tomu už taky dostáváme. Chceme si do konce základní části vybudovat jasnou identitu,“ plánuje Pospíšil.

A směrem k play off Kometa i posiluje. V zápase s Hradcem Králové poprvé ukázala svoji nejčerstvější posilu – 193 centimetrů vysokého kanadského beka Grega Mora. Po urostlém obránci dlouho volal hlavní kouč Jaroslav Modrý, jenž dříve sám patřil k těm ráznějším.

„Já ho znám už déle, takže vím, že Greg je výborný hráč, který pomůže.“

„Poprvé jsme ho viděli až ráno na rozbruslení a pak rovnou v zápase, který zvládl velice dobře,“ okomentoval jeho premiéru Modrého asistent Jiří Otoupalík.

Vazbu na Kometu má Moro právě přes Pospíšila, se kterým se loni potkal v Lappeenrantě. Slovenský forvard, který nedávno podepsal v Kometě na další tři roky, s ním prý byl v přátelském kontaktu.

„Já ho znám už déle, takže vím, že je to výborný hráč, který pomůže. Hlavně v play off, ale i teď na závěr základní části. Zranil se nám Kuča (Radek Kučeřík, pozn. red.) a Greg je za něj velmi dobrá náhrada,“ věří Pospíšil. „Psal mi, když jednal o příchodu. Když jsem já podepsal na tři roky, tak jsem to mohl jen doporučit,“ zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz