Kempný naskočí už proti Rakousku. Mám obrovskou chuť, hlásí

Foto: Jan Beneš, Český hokej

17. května 2022, 8:46

Ondřej Mach

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Trenéři české reprezentace nasadí do úterního duelu s Rakouskem také zadáka Michala Kempného, který do dějiště světového šampionátu dorazil teprve v pondělí večer.

31letý bek zahájí turnaj bez jediného společného tréninku s týmem, v Tampere zatím stihl pouze úterní dobrovolné rozbruslení.

Jeho cestu do Finska totiž provázely obtíže: Kempný o den dříve nestihl navazující spoj a přišel o odpolední tréninkovou jednotku. 

„Cítím se dobře. Bylo to trochu hektické, ale jsem rád, že jsem tady,“ říká zkušený zadák.

A popisuje své cestovní trable: „Zůstali jsme viset hned ve Washingtonu, tři hodiny jsme seděli v letadle kvůli počasí. Pak jsem nestihl spoj z Mnichova do Tampere. A přebookovali mi let přes Stockholm.“

„Zůstali jsme viset hned ve Washingtonu, tři hodiny jsme seděli v letadle kvůli počasí.“

Očekávaný start proti Rakousku přesto platí. Češi mají aktuálně na soupisce osm obránců, jejich výpravu už opustil náhradník David Musil.

Kempný oblékne reprezentační dres po pěti letech. „Mám obrovskou chuť. Dlouho jsem v nároďáku nebyl, hrozně si toho vážím,“ nezastírá.

„Včera jsem mluvil s trenéry, chtěl jsem hrát co nejdřív. Podle mě je to to nejlepší, co můžu udělat,“ pokračuje dál.

„Řešili jsme systém a podobné věci. Každý tým má jiný styl, já jsem byl pět let zvyklý na něco, co jsme hráli v Americe,“ povídá Kempný.

„Dlouho jsem v nároďáku nebyl, hrozně si toho vážím.“

Na bývalého parťáka se těší třeba útočník Jakub Vrána, který s ním několik let působil ve Washingtonu. „Hráli jsme spolu dlouho v NHL. Strávili jsme dohromady hodně času, jsem rád, že dorazí,“ prohodil v pondělí Vrána.

„Už jsme trochu pokecali,“ usmívá se Kempný. „Čekám, až se to uklidní, sedneme si někde na večeři a všechno probereme.“

Národní tým by měl proti jižnímu sousedovi nastoupit v pozměněné sestavě, jak avizoval asistent trenéra Libor Zábranský. Jednou ze změn je právě zařazení Kempného.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz