Potvrzeno! Spartu po Kruppovi převzal Hořava. A co asistenti?

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

1. února 2020, 13:57

Adam Bagar

Očekávané se stalo skutečností. Poté, co Uwe Krupp na Spartě dostal padáka, převzal taktovku trápícího se týmu zkušený trenér Miloslav Hořava. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Osmapadesátiletý kouč vedl Spartu už na sobotním tréninku v O2 areně. „Jsem moc rád, že jsem tady, Sparta je klub na špičkové úrovni. Během prvního tréninku jsem se stihl seznámit s týmem, který má dle mého názoru velký potenciál. Musí pouze najít ztracenou sebedůvěru,“ ví nový šéf sparťanské střídačky, jenž v klubu trénoval už v sezoně 2010/11.

„Pan Hořava byl pro nás volbou číslo jedna a jsem ráda, že jsme se dokázali rychle domluvit. Považuji jej za náročného a autoritativního, ale zároveň poctivého a empatického trenéra, který dokáže vrátit herní projev našeho týmu na úroveň, kterou od něj všichni očekávají,“ přeje si generální manažerka pražského klubu Barbora Snopková Haberová.

Foto: hcsparta.cz

Při volbě svých dalších spolupracovníků od ní Hořava dostal volnou ruku. „Necháváme to v jeho kompetenci,“ potvrzuje šéfka Sparty. Zkušený kouč povede mužstvo už v nedělní bitvě s Kometou Brno. Po boku bude mít zatím jako asistenty sportovního manažera Jaroslava Hlinku a sportovního ředitele Petra Tona, kteří tým vedli už při porážce 1:5 v Třinci.

„Mám z nich dobrý pocit. Začali pracovat pro klub nedlouho po konci aktivní kariéry, s čímž mám také zkušenost. Budu rád, když jim budu s čímkoliv nápomocný. Jarda bude mít na starost útočníky a já obránce, což považuji za logické a správné. Spolu s námi bude na lavičce i Petr,“ odkrývá někdejší skvělý zadák, který má za úkol dostat mančaft z krize.

Foto: hcsparta.cz

Herní i výsledkové, sparťané z posledních sedmi kol urvali pouhé dva bodíky a schytali hned několik debaklů. „Tým potřebuje znovu získat sebedůvěru. Mužstvo je pořád na třetím místě, v první polovině soutěže hrálo výborně, mají to v sobě. Nemyslím si ale, že by byl tým v krizi. Krize je úplně jiná situace,“ má jasno v Česku velmi respektovaný trenér.

Na nabídku Sparty kývl i proto, že má ty nejvyšší ambice. „I to byl důvod, proč jsem se rozhodl pro toto angažmá. Většinou jsem přicházel do týmů, které na tom nebyly moc dobře, pomáhal jsem je stabilizovat. Tohle je úplně jiná výzva. Sparta má ale pořád ty nejvyšší ambice,“ uzavírá Hořava, který od hráčů vyžaduje jít do každého zápasu na krev.

Aktuální soupiska HC Sparta Praha

Brankáři:
Matěj Machovský, Jakub Sedláček, Michal Neuvirth, Adam Wolf.

Obránci:
Jan Piskáček, Milan Jurčina, Petr Kalina, Tomáš Dvořák, Jan Košťálek, Jeremie Blain, Martin Jandus, Daniel Poizl, Daniel Krutil, Ville Koistinen, Tomáš Pavelka.

Útočníci:
Michal Řepík, David Tomášek, Jiří Smejkal, Miroslav Forman, Lukáš Pech, Lukáš Rousek, Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ, Robert Říčka, Marek Kvapil, Vladimír Růžička, Jan Buchtele, David Dvořáček, Tomáš Pšenička, David Vitouch, Vojtěch Kropáček, Daniel Přibyl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz