Pozor, Kladno má další zvučnou posilu! Přichází Jarůšek

Richard Jarůšek | Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Po prodloužení smluv Tomáše Plekance s Jakubem Klepišem, návratu slavného odchovance Michaela Frolíka a příchodu kanadského střelce Devena Sideroffa tasí Kladno další přestupový trumf: roční kontrakt s ním podepsal útočník Richard Jarůšek.

Silový křídelník loňskou sezonu rozdělil mezi rakouský Vorarlberg (28 zápasů, 8+7) a Vítkovice (20 utkání, 4+1). V létě dlouho zůstával bez angažmá, teď si plácl s Rytíři.

„S Ríšou jsme byli v kontaktu už před minulou sezonou, ale k dohodě nedošlo," popisuje na kladenských stránkách sportovní manažer Jiří Burger. „Jsme rádi, že jsme se k tomu letos vrátili a dohodli jsme se. Získáváme v něm zkušeného silového útočníka s důrazem v předbrankovém prostoru."

Jarůšek prožil vrchol kariéry v letech 2015 až 2018. Z Mladé Boleslavi vystřelil až na mistrovství světa, následně v Hradci Králové zazářil 45 body v základní části a vyšla mu i první sezona po přestupu do ambiciózní Sparty.

„Získáváme v něm zkušeného silového útočníka s důrazem v předbrankovém prostoru."

Později však Jarůška srážela nevyrovnanost výkonů: jednu sezonu byl schopný patřit k extraligové špičce, jindy pak zase k šedivému průměru. „Věříme, že naváže na sezony, kdy dával patnáct a více gólů,“ slibuje si od něj Burger.

Pro Jarůška půjde o šesté extraligové působiště v kariéře. „Přišly i jiné nabídky, ale rozhodl jsem se pro Kladno zejména kvůli rodině. Je to kousek z Prahy, navíc se tu hraje extraliga," vysvětluje Jarůšek v rozhovoru pro rytirikladno.cz. „Role lídra se nevzdávám, určitě tady chci mladým klukům i týmu pomoct."

„Jsem tady od toho, abych pomohl vyhnout se baráži a udělat co nejlepší výsledek. Budu se o to snažit maximálně a věřím, že to s kluky zvládneme,“ dodává dvaatřicetiletý forvard.

Aktuální kádr Rytířů Kladno

Brankáři: Adam Brízgala, Landon Bow.

Obránci: Jakub Babka, Jake Dotchin, Karel Klikorka, Ondřej Slováček, Jiří Ticháček, Václav Veber, Chris Martenet, Josef Trojna, Tadeáš Hejda.

Útočníci: Matěj Beran, Ondřej Bláha, Matyáš Filip, Antonín Melka, Jaromír Jágr, Martin Procházka, Jaromír Pytlík, Jakub Strnad, Denis Kusý, Deven Sideroff, Jakub Klepiš, Tomáš Plekanec, Michael Frolík, Richard Jarůšek.

Richard Jarůšek

Richard Jarůšek | Foto: rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz