Předkolo EHL: Selhání favoritů! Motor finále neobhájí, končí i Litvínov a Kometa

Foto: esporthokej.cz

Výsledky sobotního předkola Esport Hokejové Ligy šokovaly. Favorité v zápasech shořeli jako papír, čtvrtfinále tak bude mít poměrně nečekané obsazení. Mezi osmičku nejlepších týmů postoupily Liberec, Olomouc, Vítkovice a Karlovy Vary.

HC VERVA Litvínov – Bílí Tygři Liberec 1:2

Měla to být jasná záležitost. Litvínov prošel do předkola ze šestého místa, od přímého postupu do čtvrtfinále ho dělilo jen horší skóre. Naopak Liberec doposud vyhrál tři zápasy z třinácti, a to proti týmům, které se svou papírovou kvalitou nemohou s Vervou rovnat.

Jenže play off je jiná soutěž, o čemž se favorizovaný výběr sám přesvědčil. Za stavu 1:1 na zápasy musela o vítězi série rozhodnout čtyřhra. Ta se slibně vyvíjela pro litvínovskou dvojici Roman „Klimi“ Klimek, Josef „Zejdr“ Klimeš, jež se ujala vedení 2:0.

Avšak liberečtí Jakub „Jelen“ Jelínek a Marian „OiSmjan1k“ Janik se nevzdali, utkání otočili a mohli slavit senzační postup. A navíc Vervě tímto způsobem oplatili loňskou porážku ze stejné fáze Esport Hokejové Ligy.

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 0:2

Pražská Sparta v základní části karlovarský celek naprosto rozdrtila. Teď se očekával o něco vyrovnanější souboj, přesto do něj Pražané vstupovali v roli favorita.

Nicméně opak byl pravdou. Lukáš „Bucis98“ Buček a Michal „Miky12_“ Máj hodili předchozí porážku za hlavu a bez většího problémů zastavili cestu Sparty v play off. Konečné skóre ukazovalo 11:4 ve prospěch Energie.

HC Kometa Brno – HC Olomouc 1:2

Černý den papírově silnějších týmů pokračoval i v moravském derby. Hanáci proklouzli do předkola pouze díky lepšímu vzájemnému zápasu s Hradcem Králové, pro Kometu měla Olomouc představovat rozcvičku před čtvrtfinálovými boji.

Už úvodní minuty ale ukazovaly, že Kohouti nedají Brnu nic zadarmo. Patrik „Patre3sk0“ Valigursky zajistil olomouckým gamerům první bod, vzápětí však Kometa srovnala zásluhou Lukáše „sushiiika“ Suchomela. Série dospěla k utkání dvojic, které Brňanům vůbec nevyšlo. Nedali ani jeden gól, prohráli 0:2 a překvapivě brzy se rozloučili s play off.

Banes Motor České Budějovice – HC Vítkovice RIDERA 0:2

Asi největší zklamání páté sezony Esport Hokejové Ligy. Motor vloni dokráčel až do finále, jenže v letošní základní části vzbudil velké pochybnosti. Skončil až sedmý, a tak se musel prokousat skrze předkolo.

V něm Jihočeši vyzvali Vítkovice, které do vyřazovací fáze postoupily vůbec poprvé v historii. Mečbol pro Rideru bez větších potíží vybojoval Ondrej „Aigeu“ Juraši, jenž svého soupeře smetl 6:1. Následný duel byl o poznání dramatičtější, Radek „RK16“ Kares se ale naskytnuté příležitosti nezalekl a dovršil sérii ve prospěch vítkovického celku.

Čtvrtfinále EHL je naplánováno už na pondělí 26. února. Všechny zápasy budete moct sledovat na tomhle odkaze.

PROGRAM ČTVRTFINÁLE

16:00 HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary
17:30 HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc
19:00 Rytíři Kladno – Bílí Tygři Liberec
20:30 BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice RIDERA

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz