Přijde senzace číslo dvě? Britové už znají nominaci na MS

Foto: iihf.com

Velká Británie se na posledním mistrovství světa postarala o obrovskou senzaci, když v zápase o záchranu porazila Francii a udržela se mezi elitou.

Nyní se tak parta britských bojovníků těší na další velký turnaj.

Už teď, měsíc před startem, je známa nominace na mistrovství světa v Rize: trenér Peter Russell oznámil jména tří brankářů, osmi obránců a šestnácti útočníků. V kádru jsou jak hráči z Anglie, tak i  zWalesu a Skotska. Chybí pouze zástupce Severního Irska.

Kostra týmů zůstává stejná jako na šampionátu na Slovensku.

Jedničkou nejspíš opět bude Ben Bowns. Obrana bude stát na Benu O’Connorovi a Davidu Phillipsovi. V útoku nesmí chybět hlavní hrdina Britů z předešlého mistrovsví Mike Hammond, střelec čtyř z devíti branek Britů v Košicích.

Roli tahouna už by měl převzít i mladíček Liam Kirk, kterého v roce 2018 draftovala do NHL Arizona. K oporám jistě bude patřit i Brett Perlini, starší bratr známějšího Brendana Perliniho, který se sice také narodil ve Velké Británii, ale reprezentuje Kanadu.

Velká Británie bude stejně jako na MS 2019 velkým outsiderem. Ve skupině se potká nejen s Českem, ale také s Běloruskem, Dánskem, Ruskem, Slovenskem, Švédskem a Švýcarskem. Je tedy zřejmé, že klíčovými zápasy pro Brity budou především ty s Bělorusy a Dány.

Širší soupiska Velké Británie pro MS

Brankáři: Ben Bowns (Nottingham Panthers), Jordan Hedley (Coventry Blaze), Jackson Whistle (Nottingham Panthers).

Obránci: David Clements (Coventry Blaze), Dallas Ehrhardt (Manchester Storm), Mark Garside (Nottingham Panthers), Sam Jones (Sheffield Steelers), Evan Mosey (EHC Freiburg), Ben O’Connor (Sheffield Steeldogs), David Phillips (Sheffield Steelers), Josh Tetlow (Nottingham Panthers).

Útočníci: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Brendan Connolly (Sheffield Steelers), Ben Davies (Manchester Storm), Robert Dowd (Sheffield Steelers), Sam Duggan (Coventry Blaze), Luke Ferrara (Coventry Blaze), Mike Hammond (Coventry Blaze), Lewis Hook (Nottingham Panthers), Liam Kirk (Sheffield Steelers), Robert Lachowicz (Nottingham Panthers), Ben Lake (Manchester Storm), Ciaran Long (Manchester Storm), Matthew Myers (Sheffield Steelers), Brett Perlini (Nottingham Panthers), Jonathan Phillips (Sheffield Steelers), Ross Venus (Coventry Blaze).

Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz