Pro MS se omluvila dvojice z KHL, asi nedoletí ani Zadina. Co Krejčí?

Foto: Markéta Křížová

23. dubna 2022, 22:39

Josef Prášek

(TRENČÍN, od našeho zpravodaje) Další týden se připojí nejen pětice hráčů včetně Romana Červenky, ale trénovat bude s národním týmem také hvězdný David Krejčí. Na Českých hokejových hrách ale ještě nenastoupí.

David je natolik zkušený hráč, že ví, co jeho tělo potřebuje. Jsme rádi, že ho budeme mít v týmu už příští týden v Ostravě, kde chce v první řadě dobře potrénovat na ledě,“ řekl generální manažer Petr Nedvěd.

„Dohodli jsme se, že by do zápasů měl naskočit až během Švédských hokejových her,“ dodal.

Jeho přínos bude obrovský. Však na únorové olympiádě patřil k nejlepším hráčům Česka. Ve čtyřech zápasech bral čtyři body, řídil hlavně přesilovky.

Jeho posílení bude důležité vzhledem k tomu, že Kari Jalonen a jeho trenérský štáb nemůže počítat s dvěma olympioniky.

„S oběma jsem mluvil a do začátku mistrovství by se nestihli dát zdravotně dohromady, což nás mrzí, ale plně to respektujeme a chápeme."

Omluvili se útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka (letos hráli oba za Traktor Čeljabinsk). A patřili k nejlepším, Sedlák vyhrál se 43 body týmovou produktivitu, Hyka jich měl o osm méně.

„Měli jsme zájem, aby se Lukáš i Tomáš k našemu týmu připojili, oba dva se ale omluvili v podstatě ze stejných důvodů,“ prozradil Nedvěd.

„Mají za sebou náročnou sezonu včetně play off a nevyhnuly se jim zdravotní komplikace. S oběma jsem mluvil a do začátku mistrovství by se nestihli dát zdravotně dohromady, což nás mrzí, ale plně to respektujeme a chápeme,“ přiblížil.

Aby toho nebylo málo, v sobotu večer dorazila i nepříjemná zpráva z NHL.

Světového šampionátu ve Finsku se nejspíš nezúčastní ani Filip Zadina. Útočník Detroitu má zánět slepého střeva a jeho start je velice ohrožen.

Druhého mistrovství světa v kariéře se tak asi nezúčastní. Minulý rok v Rize přitom posbíral čtyři body a rozhodně se na něj spoléhalo hodně i letos.

Po sobotní výhře národního týmu nad Slovenskem 4:3 po nájezdech došlo také na škrty v kádru: skončil Martin Lang, Libor Zábranský mladší a brankáři Štěpán Lukeš a Aleš Stezka.

Naopak od dalšího týdne se zapojí do přípravy Roman Červenka, Matěj Stránský, Libor Šulák a gólmani Marek Langhamer a Nick Malík.

Soupiska Česka pro další část přípravy

Brankáři:
Petr Kváča 
(Bílí Tygři Liberec), Marek Langhamer (Ilves, Finsko), Nick Malík (KooKoo, Finsko).

Obránci:
Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), Michal Jordán (Amur Chabarovsk, KHL), Vojtěch Budík, Lukáš Kaňák, David Jiříček (všichni HC Škoda Plzeň), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk, KHL), David Sklenička (Kärpät Oulu, Finsko), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva, KHL), Richard Nedomlel (Mountfield HK), Libor Šulák (Örebro, Švédsko).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik
 (všichni HC Energie Karlovy Vary), Petr Holík (HC Kometa Brno), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Petr Fridrich (HC VÍTKOVICE RIDERA), Matěj Blümel, David Cienciala (oba HC Dynamo Pardubice), Adam Klapka (Bílí Tygři Liberec), Jiří Smejkal (Lahti, Finsko), Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav), Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers, Švýcarsko), Matěj Stránský (Davos, Švýcarsko), David Krejčí (HC Olomouc) – hrát zatím nemá.

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd
Manažer týmu: Jan Černý
Hlavní trenér: Kari Jalonen
Asistenti trenéra: Libor Zábranský a Martin Erat
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenéři: Kalle Kaskinen a Jiří Horáček
Videotechnik: Denis Havel
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Fyzioterapeut: Adam Havel
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Šulan a Oldřich Kopecký
Media manažer: Ondřej Kalát

Další program české reprezentace před MS

České hokejové hry v Ostravě:
28. dubna od 17:30 Finsko – Česko
30. dubna od 16:00 Česko – Švédsko
1. května od 16:00 Česko – Rakousko

Vstupenky zakoupíte zde »

Švédské hokejové hry ve Stockholmu:
5. května od 19:00 Česko – Švédsko
7. května od 12:00 Finsko – Česko
8. května od 12:00 Švýcarsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz