Prohlášení BPA k tiskové konferenci Hráčské asociace

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

3. května 2022, 18:03

hokej.cz

Reakce BPA sport marketing na tiskovou zprávu z dnešní tiskové konference Hráčské asociace a jejích hostů P. Dědka ze společnosti DD Real, R. Spálenky ze společnosti Sport Invest a hráče M. Vondrky.

Dovolte nám touto formou objasnit informace, které byly v tiskové zprávě zmíněny. Některé z nich jsou přitom zavádějící či zcela nepravdivé.

APK LH a BPA sport marketing uzavřely v srpnu 2021 na základě poptávkového řízení Smlouvu o spolupráci v sezónách 2023/24 až 2027/28. Smlouvu revidovali právní zástupci všech klubů. Body týkající se problematiky ochrany hospodářské soutěže jsme konzultovali se specialisty z předních advokátních kanceláří. 

Pro spolupráci s BPA se kladně vyjádřilo podpisem smlouvy s APK LH celkem 14 klubů.  Pan Dědek prostřednictvím společnosti Relmost v soutěži o práva ELH neuspěl. Vše proběhlo zcela transparentně, BPA navýšila finanční plnění a vyhověla podstatným připomínkám všech klubů včetně Dynama Pardubice.  Jediným klubem, který se přesto vyslovil proti, bylo HC Dynamo Pardubice, který dosud kontrakt s APK LH nepodepsal.

Ve věci šetření, ÚOHS se na BPA sport marketing dosud neobrátil, jsme však připraveni v případě potřeby s ÚOHS v maximální možné míře spolupracovat a jistě tak budou činit i kluby ELH, které byly k tomu vyzvány.

Protože APK LH od 1. 5. 2022 převzala řízení soutěže od ČSLH, APK LH zpřesnila drobně i hráčskou smlouvu, aby sama APK LH měla veškerá práva k plnohodnotnému řízení, propagaci soutěže a centrálnímu marketingu. Pro bližší vysvětlení - osobnostní práva jsou kluby ELH užívána k prezentaci například na webech klubů, v TV přenosech, billboardech – včetně prezentace partnerů klubů či oficiálních marketingových partnerů ELH. Smlouva BPA s APK LH pamatuje i na to, že spojení nesmí být dehonestující či jinak nevhodné a je předem nutný souhlas klubu ve spolupráci s hráči.  Více k tomuto tématu se jistě vyjádří APK LH sama.

BPA sport marketing má zájem na neustálém zvyšování kvality a prestiže nejvyšší hokejové soutěže. Věříme, že je to z našich dosavadních kroků i dalších plánů jednoznačně patrné a vnímáme v tomto směru velkou podporu ze strany klubů, fanoušků, partnerů.

V Praze dne: 3.5.2022

Jana Obermajerová

ředitelka BPA sport marketing a.s.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz