Průšvih pro Dynamo! Hráči jsou v karanténě, ve Varech nastoupí junioři

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

29. října 2019, 12:49

Adam Bagar

Většina pardubického týmu má velké zažívací potíže, Dynamo je proto nuceno v duelu 15. kola na karlovarském ledě nastoupit jen s juniory. Klub o tom informoval na svém webu.

„V kabině řádí akutní virová epidemie střevní chřipky. Během noci na dnešek se u většiny hráčů začaly objevovat příznaky, ráno náš klubový lékař vyhlásil několikadenní karanténu. Je to pro nás velmi nepříjemné,“ líčí sportovní manažer Dynama Jaromír Kverka.

„Všechny kluby si odsouhlasily, že mají dostatečný kádr, včetně juniorek a farem, aby se žádná utkání nemusela přehazovat a neovlivňovala se tak soutěž.“

Pardubické vedení požádalo Energii o přeložení zápasu. „Je to běžný postup, ale Vary nám bohužel odmítly vyjít vstříc. Jednání vedení Energie mi přijde nevstřícné, protože je běžné, že se v takové situaci snaží soupeři najít sportovní řešení,“ kroutí hlavou Kverka.

Přestože jsou v Dynamu naštvaní, podle extraligového ředitele Josefa Řezníčka si samy kluby odsouhlasily, že na základě zdravotních problémů se střetnutí nebudou odkládat. „Máme zde určité historické rozhodnutí a usnesení samotných klubů,“ hlásí pro Sport.cz.

Juniorské východočeské derby je odloženo

„Všechny kluby si odsouhlasily, že mají dostatečný kádr, včetně juniorek a farem, aby se žádná utkání nemusela přehazovat a neovlivňovala se tak soutěž,“ dodává Řezníček s tím, že musel Pardubicím do systému zaregistrovat asi patnáct nebo šestnáct juniorů.

Východočeši jsou nuceni do utkání nasadit kompletní juniorský tým. „Celou věc komplikuje i to, že junioři mají dnes derby proti Hradci Králové. Tímto bych chtěl poděkovat hradeckému vedení, které souhlasilo s přeložením zápasu juniorů,“ chválí Kverka rivala.

Foto: hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz