Raška opouští extraligu, čeká ho premiérové zahraniční angažmá

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

5. července 2022, 13:40

Adam Bagar

Útočník Adam Raška poprvé v kariéře opouští česká kluziště – zahraje si na Britských ostrovech, kde se na spolupráci dohodl s anglickým Sheffieldem. Klub o jeho příchodu informoval na svém webu.

„Adam k nám přichází z velmi kvalitní ligy. Hrál doposud převážně v české extralize a během svého působení v ní měl dobrá čísla. Mám rád tempo a energii, se kterou hraje,“ pokyvuje generální manažer a hlavní trenér týmu Aaron Fox.

„Jde o rychlého, obratného hráče, který má rád fyzickou hru. Bude pro nás dobrým centrem, skvěle zapadne k Martinu Látalovi. Myslím, že bude patřit k nejlepším hráčům v naší soutěži,“ dodává Fox na adresu šikovného českého útočníka.

Ten strávil minulou sezonu v extraligové Mladé Boleslavi, ve 41 zápasech jí pomohl 12 body za pět branek a sedm nahrávek. V rámci střídavých startů naskočil i do tří utkání Chance ligy za Ústí nad Labem, nasbíral v nich dvě asistence.

Adam Raška si dřív mezi tuzemskou elitou zahrál i za Kometu Brno, Chomutov, Karlovy Vary a České Budějovice, kterým o rok dřív pomohl také k návratu do extraligy. Ve druhé nejvyšší soutěži působil ještě v Třebíči, Kadani nebo Porubě.

Na mezinárodním poli si dosud zahrál jen v dřívější EBEL. V sezoně 2017/18 odehrál 42 utkání za Znojmo, pomohl mu 19 body (6+13). Nyní Rašku čeká premiérové angažmá za hranicemi, v EIHL bude patřit k hlavním oporám Sheffieldu.

„Je to pro mě úplně nová zkušenost, těším se na novou výzvu, spoluhráče i fanoušky. Vím, že jsou v Sheffieldu úžasní. Už se nemůžu dočkat, až je poznám. Věřím, že tady mám co ukázat. Cíl máme všichni jasný – vyhrát ligu!“ hlásí Raška.

Jak už uvedl Fox, v týmu se potká s krajanem Martinem Látalem. Ten se v minulé sezoně blýskl 50 body (22+28) ve 52 zápasech. Loni za Steelers hráli i zkušený útočník Vojtěch Polák a bek Antonín Bořuta, jenž se nedávno upsal Třebíči.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz