Regendův průlomový rok. Boleslav? Mým snem je napodobit Kelemena

Foto: iihf.com

24. května 2022, 9:39

Adam Bagar

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Slovenský útočník Pavol Regenda prožívá průlomovou sezonu. Po bronzu z Pekingu si vysloužil smlouvu v extraligové Mladé Boleslavi i nominaci na šampionát ve Finsku, kde taktéž podává velmi dobré výkony.

„Určitě je to moje průlomová sezona,“ pokyvuje 22letý hokejista. „Už jen tím, jak mě vytáhli do reprezentace, což člověku dá hodně zkušeností a všeho. Na olympiádě se mi dařilo, ale musím pokračovat dál. Na MS to není takové, jak bych chtěl,“ přiznává Pavol Regenda.

Zmíněný turnaj pod pěti kruhy v Pekingu ozdobil čtyřmi body a ziskem bronzu. „Myslím, že to nikdo od nás nečekal. Ten kov byl takovou odměnou. Olympiáda je jednou za čtyři roky a získat na ni medaili se nepovede každému. Tohle si budu pamatovat do konce života.“

Už na únorové akci mu sedla spolupráce s Jurajem Slafkovským, se kterým hrál i v úvodu šampionátu v Helsinkách. Pak ale trenéři jeho náctiletého parťáka posunuli do elitní lajny, Pavol Regenda aktuálně nastupuje ve druhé vedle Samuela Takáče a Miloše Romana.

„Olympiáda je jednou za čtyři roky a získat na ni medaili se nepovede každému.“

„S Jurajem je to neskutečné. Vůbec nemám pocit, že je to osmnáctiletý kluk. Je nesmírně silný na puku, má dobrou střelu, myšlení. Je to vyspělý hráč, rozumíme si,“ říká na adresu Slafkovského, jenž už se sedmi body vévodí kanadskému bodování slovenského celku.

Ale zpátky k Regendovi, jenž se už před MS upsal extraligové Mladé Boleslavi. „Už jsem s nimi komunikoval delší dobu. Vybral jsem si ji, protože vím, že je to dobrý klub. Mají dobré zázemí, výborně pracují, tak jsme se s agentem dohodli, že půjdu tam,“ hlásí Regenda.

„Vybral jsem si Mladou Boleslav, protože vím, že je to dobrý klub.“

V týmu se potká i s Adamem Jánošíkem, Máriem Lunterem a Robertem Lantošim, jenž se taktéž Bruslařům nově upsal. „Bude nás tam víc Slováků, na to se moc těším. Je dobré být s tolika kluky z reprezentace pospolu. Věřím, že se nám bude v Mladé Boleslavi dařit.“

V uplynulé sezoně nasbíral Regenda za Michalovce 45 bodů (20+25) ve 49 utkáních. „Vím, že česká liga je o hodně lepší, taktičtější a defenzivnější, takže se tam neboduje tolik jako u nás. Uvidíme, kolik budu mít bodů, ale hlavně chci odvádět poctivou práci,“ prozrazuje.

„Vím, že česká liga je o hodně lepší, taktičtější a defenzivnější, takže se tam neboduje tolik jako u nás.“

V týmu už se naopak nepotká s Milošem Kelemenem, který se po olympiádě vrátil do klubu jako vyměněný a skvělými výkony si řekl o smlouvu s Arizonou. „Znám jej odmalička. Je to dříč, maká a zaslouží si to. Má za sebou skvělé sezony, je to pro něj super věc,“ hlásí.

A jedním dechem Pavol Regenda dodává, že by bylo krásné jej napodobit. „Je to můj sen, abych to zopakoval a napodobil jej, ale to je ještě moc daleko. Musím do toho jít s pokorou, dělat malé krůčky, ještě zlepšovat své výkony a uvidíme, co z toho bude,“ říká útočník.

„Je to můj sen, abych to zopakoval a Miloše napodobil, ale to je ještě moc daleko.“

Aktuálně se soustředí na šampionát v Helsinkách, kde Slováky čeká poslední střetnutí ve skupině. S Dánskem si to od 15:20 rozdají o čtvrtfinále. „Pokud chceme postoupit, musíme vyhrát za tři body,“ uvědomuje si Regenda, který ve Finsku zaujal také fotografováním.

V úvodu turnaje na jednom z dobrovolných tréninků udělal pár snímků svých spoluhráčů z reprezentace. „To bylo jenom tak ze srandy,“ směje se. „Měli jsme den volna, udělal jsem si nějakou regeneraci a potom zkusil trošku novou věc,“ doplňuje nová akvizice Bruslařů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz