Rekordní stopka pro Janka! Neprojevil ani lítost, tvrdí Ujčík

23. prosince 2021, 11:33

Josef Prášek

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík udělil hradeckému Bohumilu Jankovi zákaz činnosti na osm zápasů, k tomu musí zaplatit pokutu ve výši 10 procent svého měsíčního platu.

Jank se dopustil v úterý ataku na kladenského Ondřeje Machalu za stavu 7:2 pro jeho tým. Machala zůstal ležet na ledě a nebyly to vůbec příjemné chvíle.

Z ledu ho odvezli zdravotníci na nosítkách. Hradecký hráč dostal okamžitě trest na pět minut plus do konce utkání.

A teď bude dlouho pykat, a to osm zápasů (rekord současné sezony). Jedná se o jeden z nejdelších trestů v Tipsport extralize za poslední roky. Pomohl k tomu i fakt, že byl Jank v posledních dvou letech dvakrát trestán a že protihráč utrpěl zranění.

„Hráč vedl svůj zákrok zvlášť nebezpečným a bezohledným způsobem, bez jakékoliv snahy hrát kotouč. Zákrok směřoval na protihráče, který se po odehrání kotouče nacházel ve zranitelné pozici," popisuje za disciplinární komisi Viktor Ujčík.

Ten dále označil za zarážející Jankovo chování po zmíněné srážce.

„Hráč odjíždějící na trestnou lavici neprojevil o jeho stav sebemenší zájem nebo lítost nad následky zákroku."

„Ačkoli protihráč utrpěl při střetu zranění, které si vyžádalo zásah lékaře a zůstal bezvládně ležet na ledové ploše, neprojevil hráč odjíždějící na trestnou lavici o jeho stav sebemenší zájem nebo lítost nad následky zákroku."

Hradecký obránce Bohumil Jank tak bude moct nastoupit až 18. ledna proti Litvínovu.

Ve zmiňovaném duelu dostal trest do konce utkání i domácí Nicolas Hlava, který narazil na mantinel obránce McCormacka. Ten však pykat pravděpodobně nebude.

Zápas nakonec ovládli zcela jasně hosté, kteří zvítězili proti Kladnu 9:2.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz