Reparát nevyšel. Češi na EHT prohráli také s Finskem

Adam Najman | Foto: Český hokej

Po čtvrteční facce od domácího Švédska nezvládli čeští hokejisté ani své druhé utkání na Beijer Hockey Games – s Finskem prohráli 2:4. Góly národního mužstva vstřelili Jan Kovář a David Kaše.

7:3 na Karjala Cupu a 2:1 na Švýcarských hrách. Takovými výsledky si Češi poradili s Finy na předešlých dvou podnicích Euro Hockey Tour. Celkově bavili aktivním stylem a gólovými hody.

Jenže...

Třetí turnaj sezony zatím svěřencům Radima Rulíka nevychází. Ve čtvrtek zaslouženě prohráli se Švédskem 1:4, o dva dny později nestačili podobným poměrem na druhého severského soupeře.

Utkání se nevyvíjelo dobře už od první třetiny, v čase 3:18 z dorážky překonal debutujícího Šimona Zajíčka českými hráči špatně pokrytý Arttu Hyry – 1:0.

Špatný nástup měli Češi také do prostřední části. Obránce Mikuláš Hovorka při přechodu z obranného do středního pásma přišel o puk, Finové nabídnutý brejk pohotově využili díky parádní ráně Eemila Erholtze – 2:0.

Sebevědomí na české hokejky sice vrátil Jan Kovář, jenž si najel do slotu a zkušeně zametl poskakující puk do šibenice – 2:1, jenže... Těsný rozestup mezi oběma reprezentacemi vydržel jen chvíli, v závěru druhé třetiny Finové opět odskočili do trháku – tentokrát využili přesilovku, puk se za Zajíčka šťastně odrazil od clonícího Markuse Nurmiho – 3:1.

Stejný scénář se zopakoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Češi snížili zásluhou Davida Kašeho – 3:2 – a Finové rychle kontrovali, dokonce už po 127 vteřinách, trefou Hannese Björninena – 4:2.

Závěrečný zvrat z české strany už nepřišel. Česko tedy zůstává na Švédských hrách bez bodu a v průběžné tabulce Euro Hockey Tour má před třetím Finskem už jen tříbodový náskok. V neděli v poledne turnaj v Karlstadu uzavře soubojem s trápícím se Švýcarskem.

FINSKO – ČESKO 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Hyry (Erholtz, Jääskä), 25. Erholtz (Luoto), 39. Nurmi (Kaski, Borgström), 51. Björninen – 30. Kovář (Rychlovský, Radil), 49. D. Kaše (Horák).
Rozhodčí: Tscherrig (Švýcarsko), Holm – Yletyinen, Jonsson (všichni Švédsko).
Vyloučení: 3:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 24:27 (8:9, 7:8, 9:10).
Nejlepší hráči: Juha Jääskä – Mikuláš Hovorka.
Finsko: Lehtinen – Kemiläinen, Vittasmäki, Kaski, Reunanen, Eronen, Utunen, Mattila, Rissanen – Jormakka, Kapanen, Luoto – Huuhtanen, Borgström, Puistola – Nurmi, Björninen, Ranta – Erholtz, Hyry, Jääskä. Trenér: J. Jalonen.
Česko: Zajíček – Zámorský, Král, Košťálek, Hájek, Gazda, Pyrochta, Galvas, Hovorka – Radil, Kovář, Rychlovský – Najman, D. Kaše, Stránský – Beránek, Horák, Flynn – Bambula, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenér: Rulík.

Tabulka Euro Hockey Tour

 TÝMZVVPPPPSKÓREBODY
1.
Švédsko
7 6 0 0 1 26:18 18
2.
Česko
8 4 1 0 3 24:21 14
3. Finsko 8 3 1 0 4 24:23 11
4.
Švýcarsko
7 0 0 2 5 12:24 2

Další program Beijer Hockey Games

Sobota 10. února:
16:00 Švédsko – Švýcarsko (Karlstad)

Neděle 11. února:
12:00 Švýcarsko – Česko (Karlstad)
16:00 Švédsko – Finsko (Karlstad)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz