Řepík je po operaci stále na marodce, v Čeljabinsku už letos hrát nebude

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

10. října 2016, 12:40

Václav Jáchim

Velká smůla potkala Michala Řepíka. Reprezentační útočník sehrál za nový klub Traktor Čeljabinsk jen dvě soutěžní utkání a putoval na marodku, v srpnovém duelu na ledě CSKA Moskva si zranil rameno natolik vážně, že musel na operaci. "Objevily se určité komplikace, Michal se nyní léčí a zatím není jasné, kdy by mohl znovu hrát. S vedením Traktoru jsme se proto dohodli na tom, že pro zbytek sezony rozvážeme kontrakt," říká hráčův agent Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services.

Řepík byl pro Čeljabinsk jednou z největších ofenzivních posil, od výtečného bruslaře a střelce si v Traktoru hodně slibovali. Jenomže zranění může potkat jakéhokoli hokejistu, někdejší útočník Floridy nebo Liberce měl v tomto ohledu pořádný pech. "Michal se hned po utkání s CSKA Moskva přesunul do Čech a podstoupil operaci o doktoru Hustáka. Všechno proběhlo dobře, ale doba léčby bude delší, než se očekávalo," připomíná Vůjtek.

První prognózy hovořily o tom, že by se Řepík mohl do duelů KHL vrátit počátkem listopadu. "Rameno jsem měl původně začít rozhýbávat zhruba přes dva měsíce po operaci, teď vím, že si do konce kalendářního roku pravděpodobně nezahraju," řekl hokej.cz účastník letošního mistrovství světa. Na marodce zůstává podobně jako Jiří Novotný, jenž v Čeljabinsku onemocněl mononukleózou a posléze ukončil s klubem smlouvu.

Řepík teď dopadl stejně. "Představitelé Traktoru potřebují pro KHL cizince, který bude k dispozici. Vůči Michalovi se klub zachoval férově, po vzájemné dohodě došlo k ukončení spolupráce pro zbytek ročníku," vysvětluje Vůjtek. Ze silné české legie v týmu zůstali Pavel Francouz a Michal Birner, jenž přišel poté, co onemocněl Jiří Novotný.

Nyní skončil i Michal Řepík, co bude v jeho případě dál? To v tuto chvíli není jisté. "Záleží na tom, kdy bude Michal fit. Musí se dát do pořádku. jakmile začne s tréninkem, budeme řešit, kde sezonu dokončí," dodává hráčův agent. Možností může nastat víc. Patří mezi ně i návrat do Liberce, kde Řepík na jaře pomohl k mistrovskému titulu? "Určitě, ale to v tuto chvíli spekulujeme. Zatím jde o předčasné úvahy, rozhodující bude Michalovo zdraví," dodává Vůjtek. Hráč se nicméně netají snahou vrátit se výhledově do ruské KHL.

Zástupci Traktoru aktuálně angažovali Ryana Vesceho, jenž hrával za Záhřeb nebo Dynamo Minsk, ale před novou sezonou bude všechno otevřené. Podle všeho se zdá být pravděpodobné, že by se pak Řepík do Traktoru zase vrátil, aby konečně mohl ukázat naplno hokejové přednosti. Ovšem jasnou odpověď se dozvíme asi až příští rok na jaře...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz