Řež ve Vítkovicích? Jandač má jasno: Přece si nenecháme rozbít hubu!

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Duel tradičních rivalů Vítkovice – Sparta se v závěru proměnil v nelítostnou řež. Nejprve si to v nefalšované bitce střihli Kanaďan Samuel Bitten v dresu Vítkovic s Ondřejem Miklišem, a pak mohli diváci sledovat hned několik pěstních výměn za sebou. Rozhodčí měli starostí až nad hlavu a plné ruce práce – v utkání udělili celkem 69 trestných minut.

Když v čase 51:17 proměnil třetí sparťanskou přesilovku v utkání Roman Horák, jenž svým gólem zvýšil náskok Pražanů na 4:1, zdálo se, že utkání se v klidu dohraje. Závěr se ale pořádně vyhrotil.

Všechno odstartovala bitka mezi kanadským útočníkem Samuelem Bittenem, jenž ve Vítkovicích působí formou střídavých startů z prvoligové Poruby. Ten se pustil do tvrdé rvačky se sparťanským zadákem Ondřejem Miklišem, jenž pak musel na šití poraněného rtu.

Neuběhla ani půlminuta a vzduchem létaly pěsti znovu. Tentokrát se do toho obuli domácí Marek Kalus a hostující Jan Buchtele. A závěr? Ten nabídl hned několik šarvátek najednou!

V akci byli třeba Petr Chlán, Dominik Lakatoš, Roman Polák či Alexej Solovjov, na opačné straně pak Tomáš Dvořák, Miroslav Forman, David Kaše či Daniel Voženílek.

„Vítkovice mají kluky, co to mají rádi. Postavili se k tomu dobře, ale my se taky porvali slušně. Myslím si, že nám to může jedině pomoct, budeme více semknutí jako tým,“ myslí si útočník Sparty Filip Chlapík.

„Doma hrajeme tvrdě, navíc to bylo emotivní,“ hlásí k vyhrocenému závěru vítkovický zadák Patrik Koch. Ten se do bitek sice nezapojil, rukavice by se ale shodit nebál. „Kdybych byl na ledě, tak určitě,“ potvrzuje.

A co na to trenéři? „Závěr byl pro hráče emoční. Myslím, že první dvě bitky byly férové, konec byl asi zbytečný,“ přiznává vítkovický trenér Miloš Holaň. „My jsme ty rvačky nevyvolávali, ale přece si nenecháme rozbít hubu,“ dodává lakonicky kouč Sparty Josef Jandač.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz