Robin Hanzl k litvínovské fazóně: Máme pohodu a moc si to užíváme

Foto: hcverva.cz

14. listopadu 2016, 8:05

Ondřej Vlk

Litvínov opět ukázal svou sílu v posledních utkáních a potvrdil svou dominanci na domácím ledě. Kometa byla totiž už devátým soupeřem v řadě, kterého dokázala Verva doma porazit! Diváci se na slušně zaplněném zimním stadionu Ivana Hlinky museli bavit. Hrál se vynikající, rychlý hokej, který připomínal spíše utkání play off. "Zápasy si užíváme," líčí Robin Hanzl po cenném vítězství 3:2 v prodloužení.

Domácí předvedli ve druhé třetině parádní obrat, když dvěma góly otočili utkání. Ve třetí třetině však dokázala Kometa v přesilovce pět na tři vyrovnat. Ale Verva opět potvrdila svou dominanci v prodloužení, když v přesilovce Karel Kubát vystřelil už páté vítězství v nastaveném čase. Na rozhodující gól přihrál čerstvý reprezentant Robin Hanzl. Ačkoliv branku nevstřelil, patřil ke klíčovým hráčům zápasu.

Jak si ceníte výhry nad Kometou, která letos v extralize naprosto dominuje?
Samozřejmě je to cenná výhra. Pro nás je každý bod dobrý, ať je to Kometa, Třinec, nebo Vary. Je to pro nás hodně důležité, Kometa má našláplý kádr, má tam výborné hráče. Skvěle nakoupili před sezonou a po té kruté venkovní porážce jí máme co vracet.

Ukázali jste si fakt, že se teď můžete měřit s kýmkoli, protože hrajete výborně?
Všechno je to o pohybu. Když máte pohyb, tak je každý soupeř zranitelný. Je to náš klíč k úspěchu a my musíme z dobrého pohybu vycházet v každém utkání.

Kdy naposledy pamatujete takovou fazónu? Bylo to v mistrovské sezoně?
Určitě, naposledy v mistrovské sezoně. Loňský ročník se nám vůbec nepovedl, od začátku až do konce. S tou loňskou sezonou bych to vůbec nesrovnával.

Jak to vypadá s náladou v týmu? Musí být určitě výborná.
Je tam cítit pohoda, moc si to užíváme, máme i pohodu na hokejkách, puky nám neodskakují a chodíme rádi na tréninky. V loňské sezoně to bylo už takové spíš na hlavu.

Je vaše forma srovnatelná s mistrovskou sezonou?
Těžko soudit, hokej jde každým rokem jiným směrem. I teď se hraje jiný styl. Já bych to nesrovnával, daří se nám a je to dobré.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz