Rusové doma postavili našlapaný výběr. Tohle je jeho TOP 5 hvězd

Foto: Francois Laplante / HHOF-IIHF IMAGES

18. prosince 2021, 9:39

Adam Bagar

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Rusové pozvali na domácí turnaj tradičně hodně silný výběr, který si před zápasem s českým týmem v Moskvě poradil jak s Kanadou, tak i se Švédskem! Jaká nejvýraznější jména v něm figurují?

Nikita Nestěrov (O, CSKA Moskva)

Olympijský vítěz z Pchjongčchangu se po sezoně v Calgary vrátil do Kontinentální ligy, kde předvádí fantastické výkony v dresu slavného CSKA, se kterým mimochodem v roce 2019 slavil Gagarinův pohár. Nasbíral už 31 bodů (5+26), je druhým nejproduktivnějším bekem soutěže. A formu potvrdil i hned na úvod turnaje, když se trefil proti Kanadě.

Michail Grigorenko (Ú, CSKA Moskva)

Do NHL zasáhl už v osmnácti letech, zapsal v ní 249 startů. Šikovný útočník si zahrál za Buffalo, Colorado a naposledy v uplynulém ročníku za Columbus. Letos se vrátil do Ruska, za 34 zápasů pomohl CSKA už 27 body za 15 gólů a 12 asistencí. Taktéž je členem ruské party z posledního turnaje pod pěti kruhy nebo vítězem Gagarinova poháru.

Nikita Gusev (Ú, Petrohrad)

Útočník nižšího vzrůstu po skvělých výkonech v Kontinentální lize ukazoval předchozí dva roky své hokejové kvality v NHL, v níž sehrál 97 zápasů za New Jersey a Floridu. V minulé sezoně už toho ale příliš neodehrál, a tak se vrátil do KHL. V Petrohradu zatím sbírá přes bod na zápas. I on je olympijským vítězem z Pchjongčchangu a vítězem KHL.

Sergej Plotnikov (Ú, CSKA Moskva)

V aktuálním ruském výběru nenajdete většího sběratele medailí ze světových šampionátů. 31letý forvard má už doma zlato, stříbro a hned tři bronzy. Do NHL nakoukl jen v ročníku 2015/16, jinak válí v KHL. Přes Petrohrad, s nímž v roce 2017 slavil titul, a Magnitogorsk se letos přesunul do CSKA, za které zapsal 22 bodů (13+9) ve 35 zápasech.

Vadim Šipačov (Ú, Dynamo Moskva)

Olympijský vítěz z Pchjongčchangu, mistr světa z Minsku, dvojnásobný šampión ruské KHL s Petrohradem a aktuálně i suverénně nejproduktivnější hráč soutěže. 34letý útočník působí už čtvrtým rokem v moskevském Dynamu, za které pravidelně sbírá víc než bod na zápas. Letos dokonce za 39 utkání stihl zaznamenat už 57 bodů s bilancí 21+36.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz