Šiler píše krásný příběh. Lídr bodování dostal v Plzni smlouvu

Jakub Šiler | Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Dva a půl roku nehrál hokej, ale po návratu zase válí. V současnosti je Jakub Šiler nejproduktivnějším hráčem juniorské extraligy a nyní podepsal v Plzni novou smlouvu do roku 2026.

Odchovance hokeje v Třemošné po covidové pauze na dlouho zastavily vleklé problémy s kolenem, které vyřešila až třetí operace. Soutěžní zápas proto nehrál od října 2020 do března 2023.

Na konci minulého ročníku se do mládežnické extraligy vrátil v dresu Karlových Varů, poté ale zamířil zpět do Plzně, kde trávil předešlé roky. A začal znovu vyčnívat, jak si zvykl v dorostu.

Ve 34 zápasech probíhajícího ročníku nasbíral za juniorku 57 bodů, což ho stejně jako 34 gólů řadí na první místo statistik celé soutěže. Jeho forma dál roste: Jen během nadstavbové části vstřelil 20 branek, dvakrát víc než druhý hráč v pořadí.

„Věříme, že svůj potenciál naplno využije a bude pro nás do budoucna platným členem kádru.“

Proto si Jakuba Šilera znovu vytáhli trenéři A-týmu, kde v posledních třech kolech dostal vždy mezi 17 a 20 minutami na utkání. Tedy výrazně víc než při podzimní devítizápasové epizodě, kdy dal v Českých Budějovicích a Kladně své první dva góly mezi českou elitou. Nyní přidal i vítězný nájezd v Mladé Boleslavi.

Plzeňská Škodovka teď oznámila, že se svým devatenáctiletým útočníkem podepsala smlouvu do roku 2026.

„Jakub se po zdravotních problémech a ‚odskočení si‘ do Karlových Varů vrátil ve velmi dobré formě, kterou prokázal i letos v juniorce a bezpochyby také v A-týmu,“ řekl pro klubový web sportovní manažer indiánů Tomáš Vlasák.

„Plzeň je krásné město a jsou zde skvělí fanoušci. Těším se na další sezony.“

„Proto si u nás zasloužil kontrakt na dva roky. Věříme, že svůj potenciál naplno využije a bude pro nás do budoucna platným členem kádru,“ doplnil.

Šiler před nucenou přestávkou patřil k pravidelným reprezentantům ročníku 2004, ve dvou nejmladších kategoriích odehrál 16 zápasů s bilancí 6+4. Kdyby se vrátil o něco dřív, patrně by ještě usiloval o nedávno proběhlý juniorský šampionát; takto se „vyšrouboval“ jen mezi náhradníky na přípravný turnaj dvacítky. I to je ale vzhledem k jeho příběhu úctyhodné.

„Jsem moc rád, že mohu pokračovat v organizaci, je to pro mě čest. Plzeň je krásné město a jsou zde skvělí fanoušci. Těším se na další sezony,“ uvedl Jakub Šiler na stránkách Škody.

Jakub Šiler vládne produktivitě juniorské extraligy

Jakub Šiler vládne produktivitě juniorské extraligy | Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz