Slavia reaguje na Hejdův odchod: přichází velezkušený bek

David Kajínek | Foto: Markéta Křížová, hc-vsetin.cz

Slavia hlásí náhradu za odcházejícího defenzivního lídra Tadeáše Hejdu, který se posouvá do extraligového Kladna – sešívaný dres nově oblékne veterán David Kajínek.

Pětatřicetiletý bek naposledy působil na Vsetíně, v jehož barvách loni odehrál 33 utkání s bilancí 0+8. Ve statistice +/- skončil na hodnotě +7.

Po vypršení smlouvy na Lapači dlouho zůstával bez angažmá, až dva týdny před startem Chance ligy je o jeho dalším působišti konečně jasno.

„O Davida jsme měli zájem už v minulosti. Jedná se o důrazného obránce, proti kterému nechcete hrát," popisuje na stránkách Slavie její sportovní manažer Jaroslav Bednář. „Měl by ideálně zapadnout do naší defenzivy. Věříme, že pomůže tvrdit muziku a bude pro naše mužstvo přínosem.”

Kajínek dosud v Chance lize zapsal 450 startů: a to hlavně v Benátkách nad Jizerou a Jihlavě, s níž mimo jiné zažil postup do extraligy. V nejvyšší soutěži si pak za Duklu skutečně zahrál, a navázal tak na předešlou štaci v Liberci, v jehož širším kádru byl během tažení za mistrovským titulem v roce 2016.

„Jedná se o důrazného obránce, proti kterému nechcete hrát."

„Pro Slavii jsem se rozhodl, protože jsem cítil velký zájem od vedení klubu a od trenérů. Pro hráče je vždycky dobré, když o vás takhle stojí. Dalším důvodem byla rodina, abych jí byl blíž,“ vysvětluje rodák z Frýdlantu okolnosti svého přesunu do Edenu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC Slavia Praha (@hcslavia)

Kajínek bude ve 35 letech nejstarším hráčem slávistického týmu, v němž jsou už jenom dva další třicátníci: útočníci Lukáš Žejdl s Tomášem Knotkem. „Doufám, že budu pro soupeře nepříjemný, tvrdý, důrazný a pomůžu vyztužit obranu tak, aby to vzadu fungovalo a byli jsme kompaktní,“ hlásí 189 centimetrů vysoký zadák v rozhovoru pro hc-slavia.cz.

Aktuální kádr HC Slavia Praha

Brankáři: Roman Málek, Michal Pittr, Tomáš Volevecký.

Obránci: Filip Eliáš, Jan Holý, František Hrdinka, Vladimír Kremláček, Karel Křepelka, Dušan Žovinec, Jiří Stejskal, David Kajínek.

Útočníci: Jaroslav Brož, Maxim Havrda, Tomáš Knotek, Edgars Kulda, Jiří Průžek, Michal Simon, Josef Slavíček, Marek Slavík, Lukáš Strnad, Robin Všetečka, Lukáš Žejdl, Matěj Kvasnička, Tomáš Labuzík, Vojtěch Polák, Stanislav Tichý, Jan Půček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz