Šlégr: Litvínov si zaslouží větší podporu města a důstojný stánek

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

27. dubna 2015, 16:37

Adam Bagar

Po zisku mistrovského titulu byl takřka celý Litvínov na nohou a dokonce i ti, kteří tvrdili, že po historickém vítězství nebude levnější chleba, se mýlili. Jen tamní starostka zůstala tak trošku v ústraní, to už ale v podkrušnohorském městě nikoho z milovníků hokeje nepřekvapuje. "Město nám není moc nakloněné," přiznává olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr, který se rozhodl kvůli potížím se zády ukončit svou bohatou hráčskou kariéru.

V Litvínově se dočkali a poprvé v klubové historii vybojovali mistrovský titul, o nějž se v minulosti pokoušelo už několik hokejových generací. Ale ani zisk Masarykova poháru chemikům zřejmě nezajistí více financí, nové vedení města totiž dle všeho není lednímu hokeji zrovna nakloněno. A v ulicích se už vypráví, že na očekávaný příjezd zlatých hochů se přišel podívat celý Litvínov, tedy kromě paní starostky.

"Bohužel stále prezentuje lední hokej tak, že užírá nejvíc peněz z rozpočtu města," mrzí Jiřího Šlégra, jenž po zisku titulu tajně doufá v možný obrat. "Věřím, že teď už pochopila, že Litvínov je hokejovým městem a zasloužil by si větší podporu. A také důstojný stánek," domnívá se olympijský vítěz z Nagana a člen uznávaného Triple Gold Clubu. Ostatně podobný názor mají jistě i zástupci hokejové Ligy mistrů.

"Chceme, aby naši hráči byli hrdí na to, že hrají za Litvínov. Tahle parta to měla a ukazovala."

"Když jsem zde viděl jejich komisaře, kteří nastoupili na náš stadion a vyvraceli oči, tak je už asi ta pravá chvíle s tím něco udělat," pokračuje litvínovský srdcař. A svůj názor vyslovil také šéf litvínovské mládeže Kamil Havelka. "V celé republice nezná nikdo paní Bláhovou, ale všichni vědí, že se tu hraje výborný hokej. Měla by si více vážit té historie s tradicí a uvědomit si, že hokej je skvělá reklama pro město."

Nejen Jiří Šlégr by jistě přivítal, kdyby zisk mistrovského titulu přilákal do klubu víc sponzorů. "Budeme rádi, když k nám přijdou noví sponzoři. Nechtěli bychom však měnit naši strategii. Chceme klub vést tak, aby byl dále domácký. Aby k nám hráči nechodili proto, že dostanou výplatu a sehrají zápas. My chceme, aby byli hrdí na to, že hrají za Litvínov. Tahle parta to měla a ukazovala," zdůrazňuje Jiří Šlégr.

Ohromná týmovost a domácké prostředí, to šlo z Litvínova cítit také ve finále a dle Šlégra i to sehrálo svou roli. "Třinec to měl těžší v tom, že má všechno jednodušší. Naopak my máme ztížené podmínky. Je to tak i v životě. Čím méně toho máte, tím více si věcí vážíte a jdete si za tím více. Ale tím nesnižuju třinecký klub ani majitele a naopak před nimi smekám," zakončuje místopředseda představenstva klubu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz