Slovan dluží na výplatách. Představil posily z extraligy, tým povede Országh

Foto: sport.aktuality.sk

30. května 2018, 11:25

Adam Bagar

Slovan Bratislava na mimořádné tiskové konferenci představil první posily i jméno trenéra, jenž na postu hlavního kouče nahradí Eduarda Zankovce. Slovenského účastníka Kontinentální ligy podle předpokladů povede Vladimír Országh.

Někdejší útočník naposledy vedl ve slovenské extralize Banskou Bystrici, se kterou dvakrát v řadě slavil mistrovský titul. Országh se do Slovanu vrací po třech ročnících, v sezoně 2014-15 pomáhal Rostislavu Čadovi a Petrimu Matikainenovi jako asistent trenéra.

Asistenty budou Petrovický a Jendek, koučem gólmanů Rybár

Nový lodivod bratislavského klubu už má jasno také o složení realizačního týmu, uvedl, že na postech asistentů zůstanou Robert Petrovický a Rudolf Jendek. V roli trenéra brankářů bude působit Pavol Rybár, jenž se stejně jako Országh vrací z Banské Bystrice.

Mistr světa z Göteborgu Országh je zároveň asistentem trenéra Craiga Ramsayho u slovenské reprezentace. Bude fungovat ve dvou rolích? „Budu se o tom bavit s generálním manažerem Mirem Šatanem. Moje prvořadá práce bude v klubu,“ zdůraznil Országh.

Ve Slovanu budou působit Čiliak, Štěpánek, Grman a Lamper

Slovan představil i kvarteto posil. Už dřív proniklo na veřejnost angažování gólmana Marka Čiliaka. Brněnský mistr se o brankoviště porve s Jakubem Štěpánkem, jenž už loni odchytal za Slovan 37 duelů a sezonu následně dokončil ve švýcarském Lausanne.

Obranu vyztuží mladý reprezentant Mario Grman, který naposledy hrál za Piráty, útok pak banskobystrický Patrik Lamper. „Zatím nebudeme specifikovat jména z loňského kádru, ale rádi bychom udrželi hráče, kteří podávali kvalitní výkony,“ doplnil Országh.

Slovan má nedoplatky hráčům z minulé sezony – tři výplaty

„Budeme pracovat na dalších příchodech. Někteří hráči jsou oslovení, někteří už dohodnutí a vše je před podpisem. Jsme Slovan, chceme v první řadě postavit kostru týmu ze slovenských hokejistů. Volná okénka pak doplnit legionáři,“ prozradil na závěr Országh.

Zaznělo i téma dluhů. „Máme nedoplatky hráčům z minulé sezony, měly by to být tři výplaty. Děláme kroky, abychom to před dalším soutěžním ročníkem doplatili a zároveň, aby se něco takového v budoucnu neopakovalo,“ líčil člen představenstva Juraj Široký.

Vedení klubu hledá náhradu za Zimana, sejde se s fanoušky

Klub musí řešit také výpověď podanou generálním manažerem Patrikem Zimanem. „Zatím si kompetence rozdělíme a budeme hledat nového generálního manažera,“ informoval Široký, který by se měl už ve čtvrtek večer setkat s bratislavskými fanoušky.

Ti v souvislosti s odchodem Zimana a setrváním sportovního ředitele Oldřicha Štefla vyhlásili bojkot. „Byl bych nerad, kdyby fanklub bojkotoval zápasy. Asi si vyslechli pouze názor jedné strany. Měli bychom si sednout a pobavit se o tom,“ zdůraznil Široký.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz