Smejkal se dočkal, dal první gól v nároďáku. Komu věnuje památeční puk?

Foto: Bildbyrån

Uběhlo pět minut duelu české reprezentace se Švédskem a útočník Jiří Smejkal si mohl odškrtnout další krásný milník ve své kariéře. Právě totiž vstřelil svou premiérovou branku v seniorském národním týmu. Puk, který dostal na památku, prý věnuje svým rodičům.

Češi v Malmö o slibný náskok, který jim zajistila právě Smejkalova trefa, přišli. Dokázali sice srovnat a a dovést duel do prodloužení. V něm ale rozhodl o vítězství Švédů obránce Johansson.

„Švédové předvedli lepší výkon než na Karjale, tam jsme je jasně přehráli. Neodehráli moc dobré utkání, ale tady na nás vlítli. První polovinu zápasu byli lepší, ale pak jsme se zvedli,“ hodnotí čtvrteční duel útočník finské Tappary.

Foto: Bildbyrån

Hokejisté národního týmu pod dohledem trenérů pilovali přesilové hry a vyplatilo se, proti Švédům využili hned dvě. „Přesilovky jsme sehráli perfektně všechny. Dělali jsme to, co na tréninku a vycházelo nám to. Doufám, že to tak bude pokračovat celý turnaj,“ přeje si Smejkal.

„Jen je škoda, že jsme to nepodpořili vítězstvím. Byl to vyrovnaný zápas. Švédové byli na začátku lepší, ale postupně jsme přebrali iniciativu na naši stranu. Ke konci zápasu jsme měli šance, abychom výsledek zvrátili na svou stranu. I v prodloužení jsme měli šance, ale oni pak ujeli a dali gól. Je to škoda,“ lituje šikovný hokejista.

Po první třetině v rozhovoru pro Českou televizi podotkl, že by měl mít puk, se kterým vstřelil první gól za reprezentaci dospělých schovaný. Po utkání se ho dočkal. „Jojo. Už jsem ho dostal,“ usmívá se někdejší hráč pražské Sparty, Chomutova či Českých Budějovic.

Má rád tyto hokejové relikvii a upomínky památných momentů? „Musím říct, že jo,“ přiznává. A kam si puk vystaví? „Snažím se je dávat rodičům za to, co pro mě udělali. Je to pro ně z mé strany taková malá zpětná vazba,“ dodává Jiří Smejkal s úsměvem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz