Se speciálními týmy spokojenost, s disciplínou ne, hlásí Pešán. Litoval zmařených šancí

Foto: Bildbyrån

Úvodní část utkání nebyla až taková, pak se ale Češi rozjeli, chytili tempo a klidně mohli bitvu s Tre Kronor rozhodnout ve svůj prospěch. Příležitosti k tomu měli v základní hrací době a pak i během prodloužení. „Vsadili jsme všechno na to, abychom dali branku," přiznává o strategii pro nastavení trenér Filip Pešán. Nakonec se ale radoval soupeř.

Po dramatické bitvě mají hokejisté jen bod, Švédům poprvé v tomto ročníku podlehli. „Zápas rozhodly speciální týmy na obou stranách, což v takhle vyrovnaných zápasech většinou bývá. Jsem rád, že se nám podařilo ubránit spoustu přesilovek soupeře, bohužel, u jedné se nám to nepovedlo. Dvě branky jsme v nerovnovážném stavu vstřelili, což je na naší hře pozitivní věc," hodnotí Pešán.

V základní hrací době padly čtyři góly, stejné to bylo i na střely do tyče. „Z naší strany tomu chybělo, že jsme v závěru třetí třetiny měli proměnit jednu ze šancí, i když Švédové jich měli samozřejmě také spoustu. A prodloužení? Jak se říká – nedáš, dostaneš. Bylo to o tom, která střela se ujme. Bohužel to byla až ta švédská," připomíná.

Nastavení hráli reprezentanti aktivně, tlačili se před gólmana Viktora Fastha. Ve slibné pozici ovšem přišli o kotouč a dva Švédové vzápětí ujížděli na Bartošáka, načež Albert Johansson zamířil přesně. „Tohle se v prodloužení stává. Proto se stanovuje počet hráčů tři na tři, šance pak střídá šanci. My vsadili všechno na to, abychom branku dali. Bohužel jsme ji dostali."

Poprvé v sezóně se Švédy prohráváme, ve třetí části sice srovnal Radan Lenc, v prodloužení se ale radovali domácí. Děkujeme za podporu! ???

Zveřejnil(a) Česká hokejová reprezentace dne Čtvrtek 11. února 2021

Když Filip Pešán uslyší dotaz, kde měli jeho svěřenci v utkání největší rezervy, má jasno: „Nebyl jsem spokojen s naší disciplínou, protože spousta našich faulů byla naprosto zbytečná a nic neřešící." Útočného nedovoleného zákroku se dopustil Jiří Smejkal, dvakrát musel na trestnou lavici obránce David Němeček. „Je to například jeho jméno," zmiňuje kouč sparťanského beka. „S Davidem jsem mluvil, je si toho vědom. Troufnu si tvrdit, že v dalších zápasech už se toho vyvaruje."

Hlavní trenér kvituje výkon týmu v početních výhodách i oslabeních. „Bylo vidět, že jsme oboje pilně trénovali. Doufám, že nám to poběží i nadále," přeje si. Dobrou zprávu znamenala rovněž skutečnost, že si hokejisté postupně zvykli na vyšší tempo hry. „Bylo jen otázkou času, než trošku opadne nervozita a hráči se přizpůsobí. Hlavně v první třetině bylo tempo velmi vysoké a dělalo nám problémy. V závěru třetí třetiny, byť Švédové měli nějaké šance, si troufnu tvrdit, že jsme je přehrávali."

V utkání prožili mezistátní premiéru dva nováčci. Oscar Flynn naskočil coby člen čtvrtého útoku od začátku, později dostal příležitost také Filip Král. „Myslím, že odehrál velmi dobrý zápas. Nedostal tolik minut, do dalších zápasů určitě zasáhne víc. Vedl si naprosto s přehledem, přesně splnil očekávání, která od něj máme," chválí Pešán obránce Komety.

Důležitým pilířem mužstva byl Patrik Bartošák. Brankář finského Lahti předvedl několik těžkých zákroků a potvrdil, že si udržuje stabilní výkonnost. Což je příslib i směrem k vrcholu této sezony. „Patrik odchytal velmi slušný zápas. Jeho jméno určitě figuruje mezi těmi, která budou kandidovat na posty brankářů pro mistrovství světa," uzavírá hlavní kouč.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz