Soupeř se snažil víc chodit do branky, na to jsem v play off zvyklý, konstatuje gólman Jan Chábera

4. března 2013, 22:41

hokej.cz ČTK

S daleko větším tlakem do svého brankoviště než v úvodních dvou zápasech v Kladně se musel vyrovnávat na ledě Pardubic gólman Rytířů Jan Chábera. Východočeši nakonec svou snahu zúročili a po porážce 1:3 se Kladno bude snažit za stavu 2:1 na zápasy v úterý proměnit druhý mečbol.

Rozhodující branku ale inkasoval Chábera po střele z pravého kruhu přes obránce. "Naši hráči trošku ustoupili, on si to schoval za nohy (Davida Růžičky) a vystřelil krásně pod vyrážečku," vrátil se Chábera k vítězné brance Roberta Kousala.

Stejně jako v duelech v Kladně i dnes vítěz obracel nepříznivý stav a Pardubice vyrovnaly v 10. minutě, kdy Tomáš Rolinek s bránícím Markem Černoškem v zádech vychýlil v brankovišti Cháberu a Pavel Brendl dorážel do prázdné branky.

"Já si nemůžu stěžovat, to je marný. Já nemůžu nic dělat, když ten hráč přijede a nabourá do mě. Gól uznali, byl podle rozhodčích regulérní a tak to je," doplnil Chábera s tím, že v play off se s takovou hrou musí počítat. "Já s tím problémy neměl, ale evidentně pan rozhodčí... Ale samozřejmě, snažili se víc chodit do brány, na to jsem zvyklý. Takhle to v play off je, s tím nic neuděláme."

Podle kapitána Pavla Patery bylo v průběhu třetí třetiny jasné, že kdo dá gól, bude se dneska radovat. "My jsme byli rádi, že to po dvou třetinách bylo 1:1. Věděli, že kdo dá druhého, tak asi vyhraje, nějaké šance byly, ale dostali jsme my. Pardubice dneska byly šťastnější, předtím doma zase my," prohlásil jednačtyřicetiletý centr.

Na gólmana Martina Růžičku, který po dvou zápasech v Kladně nahradil Dušana Salfického, podle Patery Rytíři nevytvořili dostatečný tlak. "Já si myslím, že Salfa chytal výborně a na něj jsme měli víc střel. Když jich bude víc na Růžičku, tak ty dva tři góly dáme a budeme úspěšní," dodal Patera.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz