Spáč Redlich: Švédy znám z juniorky. Jídlo nic extra, směje se

Sebastián Redlich | Foto: iihf.com

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Málokdo z českého týmu má se Švédy takové zkušenosti jako Sebastián Redlich. Od sedmnácti let hrál v Lidingö, teď v Södertälje. V juniorce sbírá přes bod na zápas a švédské reprezentanty zná hlavně z minulé sezony.

„Většina z nich už nastupuje v nejvyšší soutěži, takže proti nim nehraju. Ale loni jsem hrál. Určitě to bude náročné,“ říká útočník Redlich. Na tréninku byl ve středu ze všech nejdéle, přidával si navíc i před semifinále.

„Určitě je to potřeba, cítím se pak lépe...“

Co čekat od Švédů?
Jsou šikovní na puku, bude to těžký soupeř. I v jejich lize se hráči dokážou udržet na puku, jsou rychlí, v zápasech je spousta soubojů, ve kterých jsou Švédové silní. A individuální dovednosti mají na skvělé úrovni. Bude hezká atmosféra, těžké utkání, ale těšíme se. 

Jak probíhá příprava na semifinálový souboj?
Dali jsme si jen takové vybruslení, lehký trénink. Připravili jsme se na zítřejší utkání, čeká nás ještě video. Podíváme se, jak hrají. 

„Připravili jsme se na zítřejší utkání, čeká nás ještě video.“

Únava po utkání s Kanadou už odezněla?
Byl to sice rychlý hokej, ale nic výjimečného. Před zápasem jsme si řekli, co na ně chceme hrát. Toho jsme se drželi. 

Jste v kontaktu s bráchou Tomášem, kterého dnes čeká extraligový duel v dresu Karlových Varů? Radí vám nějak na dálku?
Voláme si, píšeme. Brácha mi i něco říká k výkonům, podporuje mě. Hokej řešíme často. Z Česka ale přišla spousta gratulací, toho si moc vážíme.

Čeští junioři vstoupí do zítřejšího semifinále se Švédskem ve stejné sestavě ℹ️

Zveřejnil(a) Hokej.cz News dne Středa 3. ledna 2024

V českém týmu jsou i čtyři hráči, kteří nastoupí už do třetího semifinále v řadě. Předávají vám Kulich, Šapovaliv, Hamara a Čech vítězné zkušenosti?
Určitě nám jdou příkladem, podporují nás. Jsou to správní lídři. 

A co vaše role?
Mým cílem je hrát to svoje, podávat co nejlepší výkony, pomoct klukům v útoku. Musím být aktivní, bruslit, dohrávat hráče. Přinést do naší lajny energii.

„Mým cílem je hrát to svoje, podávat co nejlepší výkony, pomoct klukům v útoku.“

Ve Švédsku působíte už třetím rokem. Jak se vám tu žije mimo led?
Je to složitější, mají tady dřív tmu, navíc bývá pořádná zima. Život tady není extra veselý, ale se spoluhráči to zvládáme dobře. Na klubové zápasy cestujeme klidně i sedm hodin, ale to většinou celé prospím. 

Takže se o to víc můžete soustředit na tréninkový proces…
Přesně tak. Spíš jsem pořád na zimáku, po obědě se vyspím a jdu na druhou fázi. S klukama pak ve volném čase hrajeme na počítači, nebo zajdeme na dobré jídlo. Ale přijde mi, že Švédi jí pořád to stejné. Masové kuličky dělají výborné, ale jinak… Nic moc. (směje se)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz