Špaček už si ze spousty nabídek vybral. Z Finska se vrací do Tipsport extraligy

Foto: hcocelari.cz

26. ledna 2021, 11:35

Václav Jáchim

Byl nejžádanějším zbožím na českém hokejovém trhu. Jakmile Michael Špaček minulý týden předčasně ukončil angažmá ve finském týmu Tappara Tampere, stal se předmětem zájmu mnoha tuzemských klubů. Šikovného útočníka, jenž si loni v listopadu zahrál premiérově za národní tým, nakonec ulovili Oceláři. Informují o tom na svém webu.

Odchovanec Pardubic má co nabídnout. Konstruktivní hokejista se schopností pro kombinaci i zakončení se po minulé sezoně přesunul ze zámoří do Evropy a kývl na zájem Tappary Tampere. Ve finské lize sehrál 18 utkání a zaznamenal 13 bodů, nyní míří znovu do Tipsport extraligy – tuzemskou nejvyšší soutěž bude hrát v dresu Třince.

„Michael je velmi talentovaný hráč, který má na svůj relativně nízký věk velké množství zkušeností. Výhodou je i to, že jako univerzál dokáže zahrát na pozici centra i křídla,“ uvedl na webu Ocelářů sportovní ředitel Jan Peterek.

Oceláři, seznamte se s novým členem týmu, útočníkem Michaelem Špačkem! ?⚪

Zveřejnil(a) HC Oceláři Třinec dne Úterý 26. ledna 2021

Když vešlo ve známost, že je účastník tří šampionátů dvacetiletých a bývalý hráč farmy Winnipegu k mání, byl o něj velký zájem. Agent hráče Robert Spálenka minulý týden přiznal interes ze Švédska, údajně byl ve hře Jönköping, především se ale řešily varianty z tuzemské nejvyšší soutěže.

Na návrat do Pardubic to od začátku nevypadalo, kvalitní posilu nakonec získali Oceláři. Špaček prý dostal nabídku, která je na místní poměry vynikající, navíc je tu předpoklad, že v třineckém týmu bude mít hodně důležitou roli. Třiadvacetiletý Východočech se po podpisu kontraktu zapojil v novém působišti do přípravy.

Foto: Pasi Mennander / Finnish Ice Hockey Association

Jakmile klub dořeší veškeré administrativní náležitosti, naskočí Špaček po necelých šesti letech do Tipsport extraligy. Netají, že se těší. „Třinec je hokejové město, každou sezonu hrají o ty nejvyšší příčky. Chci v tom týmu pomoci, rád bych tady udělal nějaký úspěch. Doufám, že se nám to povede,“ připomněl na webu Ocelářů.

V Tipsport extralize se Špaček představil naposledy v ročníku 2014-15, za pardubické Dynamo stihl během dvou sezon 44 utkání základní části TELH, přičemž vstřelil pět branek a přidal sedm nahrávek. Další čtyři starty zapsal v play off 2015. Vicemistr světa do 18 let 2014 poté strávil pět sezon za Atlantikem, ze 108. pozice draftu ho v červnu 2015 získal Winnipeg.

Špaček byl v minulé sezoně povolán do prvního týmu Jets, ovšem plnil roli náhradníka a ostrý duel NHL si nezahrál. Loni v březnu byl vyměněn do Los Angeles a měl pokračovat na farmě Kings v AHL, nicméně vinou pandemie koronaviru k tomu nedošlo.

Kádr HC Oceláři Třinec

Brankáři:
Ondřej Kacetl, Tomáš Suchánek, Jakub Štěpánek.

Obránci:
Marian Adámek, Milan Doudera, Martin Gernát, Filip Haman, Ondřej Hrachovský, Patrik Husák, Jan Jaroměřský, Tomáš Kundrátek, David Musil, Vladimír Roth, Jan Zahradníček.

Útočníci:
Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, David Kofroň, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Daniel Kurovský, Taylor Leier, Tomáš Marcinko, Rostislav Martynek, Jonáš Peterek, Michal Ramik, Jack Rodewald, Miloš Roman, Martin Růžička, Matěj Stránský, Ondřej Šedivý, Radek Veselý, Petr Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz