Statistiky po Německu: skvělá buly, skvělé přesilovky a skvělý Vejmelka

Foto: Jan Beneš, Český hokej

26. května 2022, 18:38

Marek Hedbávný

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Národní tým slaví přesvědčivý postup na úkor Německa. Lepší než soupeř byl v podstatě ve všech statistických ukazatelech.

Zeď v brance. Karel Vejmelka dokazuje, že je právoplatnou jedničkou českého týmu: z posledních pěti zápasů inkasoval jen čtyřikrát. Proti Německu zapsal 21 úspěšných zásahů, překonal ho akorát talentovaný Moritz Seider.

Nejen herní, ale i střelecká převaha. Obvykle to bývá tak, že jakmile se jeden z týmů dostane rychle do vedení, po zbytek utkání se soupeř tlačí do ofenzivy a má potom logicky víc střel na branku. V souboji Česka s Německem to úplně neplatilo, národní tým měl až na závěr třetí třetiny herní převahu. Odrazilo se to i na celkovém počtu střel (24:22 ve prospěch Čechů).

Sklenička a Pastrňák pálili. Nejpilnějším českým střelcem byl podle očekávání David Pastrňák, vyslal celkem čtyři střely na branku. Stejný počet zaznamenal i obránce David Sklenička.

Úderné přesilovky. Češi využili první dvě početní výhody, následně z přesilovky přidali ještě třetí gól. Jejich úspěšnost na celém turnaji tak vylétla na 38,10 %! Nikdo ji nemá vyšší.

Dirigent Krejčí. Nejprve se David Krejčí blýskl dvěma nádhernými přesilovkovými pasy, posléze sám skóroval – po osmi utkáních na MS se chlubí hned deseti body.

Červenka nezastavuje. Roman Červenka opět vede kanadské bodování turnaje. Proti Německu zazářil gólem a dvěma asistencemi, celkově má už čtrnáct bodů.

Hronek má první bod. Výkony obránce Filipa Hronka se po rozpačitém startu do turnaje hodně zvedly, nyní se – v osmém zápase na turnaji – dočkal i prvního kanadského bodu.

Skvělá buly. Čechům se na vhazování daří po celý turnaj, proti Německu to potvrdili: vyhráli 33 vhazování ze 46! Postřeh prokázal hlavně David Kämpf, který prohrál jediné buly z patnácti. 

Nejvíc si zahrál Kempný. Nejvíc toho ve čtvrtfinále odbruslil obránce Michal Kempný (20:41), na podobný ice time se dostal i jeho parťák Filip Hronek (20:27). Třetím hokejistou, který strávil na ledě přes dvacet minut, byl Radim Šimek (20:16). 

Vránova role klesla. Druhý nejnižší ice time z českých hokejistů měl útočník Jakub Vrána. Na led se dostal pouze na jedenáct minut a čtrnáct vteřin. Ještě o pár sekund méně naměřili statistici Jakubu Flekovi (10:59).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz