Střelec Kafka o Utkání hvězd i sezoně Příbrami: Chceme být černý kůň!

Petr Kafka | Foto: Natálie Havelková, ADK LH

Za nejambicióznějšími týmy druhé ligy vystrkuje růžky sympaticky hrající Příbram, která v minulé sezoně pod radarem dokráčela do čtvrtfinále, kde v pěti zápasech kousala našlapaný Chomutov. Na konci ledna bylo hornické město dějištěm prvního ročníku Utkání hvězd mezi Východem a Západem, v němž sklízel největší ovace příbramský kanonýr Petr Kafka. Ten sbírá přes bod na zápas a zkušenosti má i z první ligy a extraligy.

Jaké bylo zahrát si Utkání hvězd v domácím prostředí?
Bylo to super, moc příjemné zahrát si to doma. Když jsem šel na led, tak jsem slyšel nějaké ohlasy a měl jsem z toho radost. Byla to fajn akce a doufám, že fanoušci si to užili stejně jako my na ledě.

Můžete nastínit, na kolik procent jste hráli?
Mám pocit, že tak na třicet. Člověk se nechce zranit a není v takovém nasazení jako v ligovém zápase. Já jsem nějakou takovou akci hrál poprvé nebo podruhé. Je těžké se nastavit, každý hraje na nějaká procenta. Neměl jsem zapotřebí tam nějak šílet. Jsem hlavně rád, že padlo hodně gólů, protože na začátku to vypadlo, že to bude 2:1 po prodloužení.

Řekli jste si po tom začátku, že dáte pár gólů, aby se atmosféra rozproudila?
Myslím si, že v tom zápase chtěl každý dát gól, aby se zapsal do análů. Na začátku to bylo trochu cítit, pak už se to rozjelo. Na konci si to Východ nechal trochu utéct, tak už jsme je nenechali vrátit zpátky do hry. Jsme rádi, že jsme doma vyhráli.

Co říkáte na dresy? Nepřipadal jste si jako na tréninku Las Vegas?
No, musím říct, že to ty barvy hodně připomínaly. Mně se víc líbila ta naše tmavá barva, bílí vypadali trošku jako pekaři. (smích) Ne, dělám si srandu. Za mě je super, že si někdo dal tu práci a udělal to takhle se vším všudy.

Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony v Příbrami?
V té naší západní skupině jsou největší favoriti Chomutov a Tábor, kteří to berou na víc profesionální úrovni. Ne, že my bychom to nebrali vážně, ale máme určitě méně hráčů. Máme to takové domáčtější a přistupuje se k tomu trochu jinak. Já jsem v Příbrami velice spokojený. Sezonu jsme začali výborně, ale bylo nám jasné, že tyhle kvalitní týmy zaberou. Myslím si, že teď jsme tam, kam patříme. V play off se budeme snažit zabojovat a třeba překvapit jako minulý rok.

Co ambice postoupit?
Bavili jsme se o tom, o postup samozřejmě zabojujeme. Akorát do toho nejdeme tak, že musíme, takže spíš chceme překvapit jako černý kůň play off. Doufám, že se nám to podaří.

„Chance liga? Je to úplně jiný hokej, ale neříkám, že druhá liga není kvalitní.“

V Příbrami je populární spíš fotbal, poznávají vás třeba lidé na ulici?
Na to moc nemůžu úplně odpovědět, protože jsem v Příbrami šel po ulici asi jednou. (úsměv) Bydlím v Praze.

Vy máte s první ligou bohaté zkušenosti. Dokázal byste ji porovnat s druhou ligou?
Je to úplně jiný hokej, ale neříkám, že druhá liga není kvalitní. Já si myslím, že jsou v ní i někteří hokejovější hráči. Chance liga je daleko těžší soutěž, bruslí se tam nahoru dolů. Na druhou stranu ve druhé lize je ta hokejovost někdy víc vidět, protože je tam víc času něco vymyslet. Je to i taktičtěji volnější a občas jsou vidět takové akce, které v Chance lize moc nejsou. Tam když někdo předvede nějakou hezkou akci, tak klobouk dolů, protože je to opravdu těžké, rozlítané, ti mladí kluci tam hodně bruslí.

Petr Kafka

Petr Kafka | Foto: Natálie Havelková, Facebook HC Příbram

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz