Švédi nastavili zrcadlo. Mistry světa za tři dny nevytvořím, ví Rulík a odkazuje na TELH

Radim Rulík | Foto: Jan Beneš, ceskyhokej.cz

(KARLSTAD, od našeho zpravodaje) Český národní tým vykročil do Beijer Hockey Games rozpačitě, po zatím nejhorším výkonu pod taktovkou trenéra Radima Rulíka podlehl domácím Švédům jasně 1:4.

Češi přitom začali aktivně, po gólu navrátilce Martina Růžičky dokonce vedli. Jenže pak už tahali za kratší konec pomyslného provazu. „Prvních dvanáct minut bylo slušných, ale poté Švédové přidali a my na to nedokázali zareagovat,“ mrzí šéfa české střídačky.

Hokejisté Tre Kronor ještě na konci první třetiny otočili během pouhých sedmdesáti sekund a v dalších dvou částech už dominovali. „Byli lepší, silnější na kotouči, dobře kombinovali a bruslili. Zkrátka zasloužená výhra Švédů,“ uznává Radim Rulík.

Podívejte se na extraligu, tam to vidíte...

„My jsme se neudrželi na kotouči, nepomohli jsme si ani přesilovkou. V útočném pásmu už jsme se pak skoro vůbec neudrželi, měli jsme hodně nepřesných přihrávek a celkově hra z naší strany nebyla optimální. Švédové nám toho moc nedovolili. Co jsem u týmu, tak rozdíl mezi námi a soupeřem byl nejmarkantnější,“ pokračuje.

A vzápětí se ještě vrací k četným nepřesnostem při rozehrávce. „Podívejte se na extraligu, tam to vidíte... Je v ní strašně nepřesností, tady to jenom dokresluje. Navíc tempo na Euro Hockey Tour je daleko vyšší. Je to o kvalitě hráčů,“ má jasno Rulík.

„Nemáme olympijské vítěze a mistry světa. Mít je, tak by asi nastoupili, ale my je nemáme a já je za tři dny nevytvořím.“

Jeho výběr zkrátka nadupaným Švédům nemohl konkurovat. Pouhých třináct českých střel na branku dobře vypovídá o tom, co se v Karlstadu odehrávalo. „Chtěli jsme tady zkusit další hráče, máme v přípravě nějakou filosofii. Nemáme olympijské vítěze a mistry světa. Mít je, tak by asi nastoupili, ale my je nemáme a já je za tři dny nevytvořím,“ reaguje.

Ačkoliv Češi padli 1:4, Rulík nachází i pozitivum. „Je dobře, že takový zápas přišel. Jak pro nás trenéry, tak i hráče. Je to takové zrcadlo. Úroveň špičkových hráčů v Evropě je významná. Jedná se často o hráče, kteří měli výsledky na mezinárodní úrovni nebo v NHL a stále mají kvalitu. Určitě to není proti nim jednoduché,“ ví Rulík.

„A i když jsme prohráli, tak musím říct, že kluci měli snahu. Že se jim utkání nepovedlo, není dáno tím, že by něco podcenili nebo do toho nešli naplno. I takové zápasy jsou. Navíc hráli v tomto složení poprvé, což taky hraje roli. Myslím si, že všechno bylo, jak mělo být, jenže ta kvalita byla na straně Švédů,“ doplňuje na závěr.

České reprezentanty v pátek odpoledne čeká trénink, v sobotu pak pro ně turnaj pokračuje poledním soubojem s Finy a třetí akci v sezoně zakončí den nato proti Švýcarům.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz