Radost z gólu po šesti letech přebila porážka. Věřím, že se poučíme, říká Růžička

Martin Růžička | Foto: Jan Beneš, ceskyhokej.cz

(KARLSTAD, od našeho zpravodaje) Nejdřív vedení, poté už jen trápení. Český národní tým podlehl ve svém prvním utkání na Beijer Hockey Games domácímu výběru Tre Kronor poměrem 1:4. O jedinou branku hráčů se lvem na prsou se postaral navrátilec do reprezentačního dresu Martin Růžička. Radost z gólu třineckého veterána ale jednoznačně přebila již zmíněná porážka.

Trvalo to necelých osm minut a Martin Růžička zapsal po šesti letech od svého posledního reprezentačního startu devátý gól v národním týmu. Velkou měrou k této brance ale přispěl také Jakub Rychlovský, jehož povedená přihrávka měla všechno potřebné. „Krásně to tam prohodil a já měl i trošku štěstí, že jsem to takhle tečoval do brány,“ odvětil ke gólové situaci Růžička.

Jenže vedení vydrželo českému týmu pouze do konce první třetiny, neboť Švédové dokázali pomocí dvou slepených branek stav utkání otočit. „Ty góly, co jsme dostali, jim vlily trošku krev do žil a začali hrát to, co potřebovali,“ posteskl si střelec jediného českého gólu.

Švédové za stavu 2:1 převzali iniciativu utkání a dokázali svůj jednobrankový náskok kontrolovat. K tomu přispělo i mnoho osobních soubojů, které fanoušci v Löfbergs aréně několikrát doprovodili značnými ovacemi. „Souboje je nutné vyhrávat. Jakmile je člověk prohrává, tak je pod tlakem,“ souhlasil Růžička.

„I když jsme byli horší, tak nám ta přesilovka mohla pomoci a mohli jsme srovnat. Nezahráli jsme to dobře,“ hodnotil osmatřicetiletý útočník nepovedenou početní výhodu pěti proti třem v závěru prostřední části. Ani ta totiž nedokázala pomoc svěřencům Radima Rulíka k nastartování obratu.

„Vždycky hrajete to, co vám soupeř dovolí. Švédové byli lepší. I takové zápasy jsou,“ uzavřel čtvrteční kapitolu třinecký matador, který ale nepochybuje o tom, že následující duely přinesou zlepšení. „Věřím, že se z toho poučíme. Máme dva zápasy na to, abychom to napravili…“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz