Švédové zvládli derby a končí hned za Čechy, Finové bez bodu poslední

Foto: Instagram Tre Kronor

8. května 2022, 18:29

Adam Bagar

Stejně jako před týdnem v Ostravě se i ve Stockholmu stalo severské derby kořistí Švédů, kteří zvítězili 4:3 a na domácím turnaji končí druzí. Třetí jsou Švýcaři a poslední bez jediného bodu Finové.

Kdo dorazil do Avicii Areny se zpožděním, mohl litovat. Hráči Tre Kronor měli fantastický nástup – už po 49 sekundách se trefil Max Friberg a v čase 5:01 zvyšoval na 2:0 Joakim Nordström.

Finové ale měli Sakariho Manninena. Ten nejdřív bleskově snížil a na startu druhé části dokonce vyrovnal na 2:2. Začínalo se prakticky od začátku, ale se Švédy ztráta vedení nezamávala.

Pouhých 19 sekund před koncem druhé třetiny udeřil Joel Kellman a na začátku té třetí rozhodl Emil Bemström. Bleskově sice snížil Harri Pesonen, ale to bylo ze strany Finska vše – 4:3.

Severské derby, které řídili čeští hlavní arbitři Daniel Pražák s Oldřichem Hejdukem, tak vyznělo znovu lépe pro Švédy, kteří porazili Finy v šesti z posledních sedmi vzájemných zápasů.

Beijer Hockey Games ovládli bez ztráty bodu Češi, druzí skončili Švédové, třetí Švýcaři, kteří nahradili Rusy, a poslední bez zisku jediného bodu olympijští šampióni z Pekingu – Finové.

ŠVÉDSKO – FINSKO 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Friberg (Kellman, Asplund), 6. Nordström (Bemström, Dahlin), 40. Kellman (Asplund, Ekman-Larsson), 44. Bemström (Tömmernes, Dahlin) – 7. Manninen, 22. Manninen (Hartikainen, Pesonen), 44. Pesonen (Hartikainen).
Rozhodčí: Hejduk, Pražák (oba Česko) – Persson, Nyqvist (oba Švédsko).
Vyloučení: 4:6.
Využití:
1:0.
Střely na branku: 34:19.
Švédsko: Hellberg – Pudas, Ekman-Larsson, Lindholm, Tömmernes, Folin, Dahlin, Roos – Bemström, Wallmark, Bromé – Friberg, Kellman, Asplund – Berggren, A. Bengtsson, Nordström – Söderblom, Aman, Lang. Trenér: Garpenlöv.
Finsko: Säteri – Pokka, Ohtamaa, Hietanen, Lehtonen, Jokiharju, M. Seppälä, Kaski, Friman – Palmu, Björninen, Mäenalanen – Hartikainen, Manninen, Pesonen – Armia, Filppula, Innala – Nurmi, Lammikko, Rajala. Trenér: J. Jalonen.

Konečná tabulka Beijer Hockey Games

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Česko 3 3 0 0 0 8:2 9
2. Švédsko 3 1 1 0 1 8:7 5
3. Švýcarsko 3 1 0 1 1 5:8 4
4. Finsko 3 0 0 0 3 6:10 0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz