Tábor poslal Piráty do ligy, Vary nahrály Sokolovu. Třemošná podruhé padá

Foto: Kateřina Kundertová

Tábor a Sokolov doplnily čtveřici účastníků baráže o Extraligu dorostu. Jihočeši třetí výhrou v sérii extraligového play down poslali do nižší soutěže Chomutov, Sokolov se do bojů o extraligu dostal díky vítězství karlovarského béčka v semifinále Ligy dorostu.

Úterní program rozhodl o kompletním složení baráže o Extraligu dorostu. Litvínov a Vsetín doplní Tábor a také Sokolov!

Nicméně pěkně popořádku. Chomutov v pondělí ve třetím semifinále na ledě Tábora uspěl v prodloužení, a tak se mohl porvat o vyrovnání série. A Piráti nebyli daleko. První i druhá třetině skončila vyrovnaným výsledkem a do třetí části utkání se šlo za stavu 2:2. Ve prospěch domácích nakonec rozhodl v 53. minutě Dominik Vlček, jenž Táboru vystřelil účast v baráži. Chomutov naopak sestupuje.

Skončila také druhá semifinálová série Ligy dorostu. B-tým Karlových Varů nepovolil Technice ani jednu branku, Martin Psohlavec vychytal čisté konto, dvěma góly přispěl Jakub Skuhravý a skórovali také Miloš Vimr a David Chromek.

Jenže záloha Energie do baráže postoupit nemůže. Právo na účast tak přechází na toho poraženého semifinalistu, který si v základní části vedl lépe. V tomto případě na Sokolov, kde hraje také několik hráčů z Karlových Varů. Baník tedy v pondělí prohrál 0:3 na zápasy, o den později se ale taky raduje a navzdory nelichotivým výsledkům v semifinále se může porvat o extraligu.

Známe také vítěze jedné ze sérii play down Ligy dorostu. Třebíč si s Třemošnou poradila i ve třetím utkání a Meteor tak sestupuje druhou sezonu po sobě, Třebíčské čeká ještě baráž s nejlepšími týmy Regionální ligy dorostu. Ve třetím utkání přispěl k vítězství Horáků především Matěj Gross (2+1).

Druhá dvojice se za stavu 1:1 stěhovala do Náchoda, kde druhý bod v sérii urval Havířov. Po bezbrankové první třetině následovala rychlá přestřelka, z které vyšel AZ o gól lépe. Vedení poté ještě svým druhým gólem navýšil Marcus Kósa a v samotném závěru potvrdil Jakub Jarolím.

4. zápas play down Extraligy dorostu

HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Němeček (Mohyla), 25. J. Pospíchal (P. Pospíchal) 53. Vlček (Bouška) – 18. Nastoupil (Kalvoda), 40. Holejšovský.
Rozhodčí: Kostourek, Micka – Jindra, Kotlík.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 22:18 (8:4, 6:7, 8:7).
Konečný stav série: 3:1.

4. zápas semifinále play off Ligy dorostu

TECHNIKA HOCKEY BRNO – HC ENERGIE KALOVY VARY „B“ 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Skuhravý (Roštejnský), 31. Vimr (Šilhan), 33. Chromek (Šilhan), 49. Skuhravý (Malý).
Rozhodčí: Šico – Mikšík, Smetková.
Vyloučení: 14:9, navíc Hladký – Vimr 5 minut a do konce utkání.
Využití: 0:2.
Konečný stav série: 1:3.

3. zápasy play down Ligy dorostu

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – HC METEOR TŘEMOŠNÁ 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Hájek (Ostrý, Přibyl), 20. Gross (Hájek), 27. Gross, 44. Kijonka (Gross) – 22. Hušák (Malý), 60. Mašek (Hnát).
Rozhodčí:
Kohoutek, Maršálek – Kleprlík, Viskot.
Vyloučení: 5:9, navíc Přibyl (Třebíč) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 3:1.
Konečný stav série: 3:0.

HC NÁCHOD – AZ HAVÍŘOV 2:5 (0:0, 2:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Daniel (Kulhánek, Šedivý), 30. Karal (Šedivý) – 23. Jurček (Bielesz, Makula), 31. Ščerba (Lacina, Ptáček), 32. Kósa (Barnošák), 44. Kósa (Burgert), 59. Jarolím (Makula).
Rozhodčí: Bernat – Bohuněk, Landsmann.
Vyloučení: 8:9.
Využití: 0:1.
Stav série: 1:2.

Další program LD

Středa 15. března – 4. zápas play down:
17:30 HC Náchod – AZ Havířov

Sobota 18. března – případný 5. zápasy play down:
12:30 AZ Havířov – HC Náchod

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz