Testování celého týmu i osvěta. Hradec se také vyjádřil k hříšníkům

Foto: mountfieldhk.cz

22. června 2023, 11:35

Josef Prášek

A-tým Mountfieldu vzhledem ke třem pozitivním testům na zakázané látky absolvoval komplexní toxikologické vyšetření. Vše s negativním výsledkem. „Další testy budou probíhat opakovaně a namátkově," popisuje klub na svém webu.

Kromě prevence se chce Hradec věnovat také osvětě. A to nejen v A-týmu, ale také v rámci mládežnických kategorií. 

To vše kvůli průšvihu, kdy Kevin Klíma, Martin Štohanzl a Graeme McCormack byli pozitivně testováni na zakázanou látku. Tato zpráva vyšla ven na konci května. Mountfield všem třem pozastavil smlouvy a distancoval se od jejich prohřešku. Byť nevědomého. 

Trojice hráčů měla použít doplněk stravy a zakázaná látka údajně nebyla uvedena na obalu. Přesto měli vše konzultovat s klubovým lékařem, což se nestalo a teď jim za to hrozí trest...

Stále se ale neví, jaký...

„Hráči podali ve stanoveném termínu vyjádření k pozitivnímu nálezu vůči ADV (Antidopingový výbor ČR)," potvrdil jejich právní zástupce Jan Šťovíček.

„Očekávám rozhodnutí o dalším postupu nejdéle v řádu několika málo týdnů.“

„ADV nyní bude rozhodovat o dalším postupu, může předložit věc Národnímu rozhodčímu soudu pro sport, který je zřízen u Národní sportovní agentury a má pravomoc rozhodovat v antidopingových záležitostech," popsal pro mountfieldhk.cz. 

„Očekávám rozhodnutí o dalším postupu nejdéle v řádu několika málo týdnů.“

Mountfield už ale raději doplnil kádr: přišel lotyšský bek Ralfs Freibergs i kanadský útočník Evan Jasper. Generální manažer klubu Aleš Kmoníček na oficiálních stránkách potvrdil, že v tuhle chvíli je mužstvo kompletní. 

Aktuální soupiska Mountfieldu HK

Brankáři: Patrik Bartošák, Henri Kiviaho.

Obránci: Jérémie Blain, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Petr Kalina, Patrik Marcel, Tomáš Pavelka, Filip Pavlík, René Piegl, Matěj Pinkas, Ralfs Freibergs.

Útočníci: Jan Eberle, Evan Jasper, Aleš Jergl, Christophe Lalancette, Kryštof Lang, Petr Moravec, Oliver Okuliar, Lukáš Pajer, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Radek Smoleňák, David Šťastný, Alex Tamáši, Marek Zachar, Matěj Chalupa, Patrik Miškář. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz