TOP 5 posil Hradce. Vyjde sázka na Bartošáka?

18. června 2023, 18:00

Marek Hedbávný

Hradec Králové bude v příští sezoně obhajovat, pokud o ni tedy vinou dopingových prohřešků tří svých hráčů dodatečně nepřijde, stříbrnou medaili. A skutečně – staví opravdu silný kádr, který znovu může pomýšlet na úspěch.

Patrik Bartošák (G, 30 let)

Minulá sezona: Pelicans Lahti (v základní části 33 zápasů, 91,5 %, 2,05 G/Z)

Účast na dvou olympiádách, Calderův pohár pro vítěze AHL, stříbro z letošního ročníku finské ligy nebo parádní výkony na MS 2019, ale... Taky jeden skandál za druhým. Patrik Bartošák je vskutku svérázný hokejista. Kdysi čaroval ve Vítkovicích, třeba v Třinci ale vybouchl a jeho angažmá skončilo předčasně. Teď se do extraligy vrací, čelit bude vzhledem ke své minulosti velkému tlaku od fanoušků i médií. Může to tedy skončit fantasticky, ale taky hodně špatně. Mountfield do tohoto risku každopádně jde. Vyhraje jackpot, nebo se roztočený kolotoč zastaví na políčku bankrot?

Tomáš Pavelka (O, 30 let)

Minulá sezona: Lukko Rauma (58 zápasů, 2+6)

Ve finské Raumě vydržel jen rok, o Pavelkovy služby se pak mezi českými kluby rozhořel pořádný boj. Loni totiž patřil k nejlepším obráncům Tipsport extraligy – vždyť během základní části se blýskl hned 26 body (jen sedm jiných beků na tom v soutěži bylo lépe). O svých kvalitách navíc přesvědčuje dlouhodobě, připomeňme třeba zisk památného titulu s Litvínovem.

Ralfs Freibergs (O, 32 let)

Minulá sezona: Litvínov (46 zápasů, 2+12)

Hradec Králové měl letos jednu z nejlepších defenziv v lize, přes léto navíc kromě Pavelky získal dalšího špičkového beka. Ralfs Freibergs bude po zisku historické medaile s Lotyšskem sebevědomý, on sám se na ní podílel hned čtyřmi body v deseti utkáních. Ukázal, že k týmové produktivitě umí přispět, jeho přínos navíc spočívá především v příkladné defenzivě: podle analytických dat letos patřil mezi deset procent nejlépe bránících obránců v soutěži.

David Šťastný (Ú, 30 let)

Minulá sezona: Mladá Boleslav (52 zápasů, 10+13)

Bylo znát, že už potřeboval změnit prostředí. Šťastný, který kdysi v extralize zazářil 52 body a byl šestým nejproduktivnějším hráčem soutěže, se letos trošku trápil. Dvaadvacet bodů mu sice stačilo na dělené druhé místo v týmové produktivitě, jeho potenciál ale visí mnohem výš. Šťastný je tedy po přestupu do Hradce adeptem na bounce-back sezonu.

Evan Jasper (Ú, 31 let)

Minulá sezona: Bietigheim, DEL (56 zápasů, 17+15)

V německé nejvyšší soutěži získal za poslední dvě sezony ve 122 zápasech dohromady 73 bodů, letos byl dokonce se sedmnácti góly nejlepším střelcem svého týmu. 178 centimetrů vysoký Kanaďan navíc bývá přínosný i svou pracovitostí, do propracovaného hradeckého systému by mohl zapadnout také díky dobrému bruslení. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz