Tlak si nechceme připouštět, hlásí Adam Musil. Třetí třetina? Nemá cenu komentovat

Adam Musil | Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Pardubice v semifinále s Oceláři srovnaly krok a konec sezony nepřipustily. Dynamu se obzvlášť povedla první třetina, po které vedlo vysoko 3:0 a s pohodlným náskokem dokráčelo pro třetí bod. I když…

Nutno podotknout, že třetí část zápasu se Pardubicím úplně nepovedla. Brankář Roman Will třikrát inkasoval a Třinec byl na dostřel jediné branky.

A kolikrát k ní neměl daleko...

Nakonec odvolal na střídačku Marka Mazance a zkusil to v šesti. Ani v této chvíli to Pardubice nevzdaly a pátým gólem srovnaly stav série, která se vrací do enteria areny.

„Chtěli jsme zvítězit za každou cenu. Splnili jsme úkol, který jsme si jasně dali. A jsme všichni moc rádi, že se nám to povedlo,“ říká s nadšením Adam Musil.

Pardubice měly povedený vstup do utkání: hned ze startu daly tři branky a vyhnaly Ondřeje Kacetla z brankoviště. Ale ve třetí třetině šli domácí postupně nahoru a snížili až na 3:4.

„Třetí třetinu nemá cenu komentovat.“

„Přáli jsme si vstoupit dobře do zápasu, což se nám povedlo. Měli jsme hodně příležitostí a trestali soupeřovy chyby. Třetí třetinu nemá cenu komentovat. Rozebrali jsme si ji v kabině a všichni víme, co a jak. Jsme ale moc šťastní, že jsme srovnali a vracíme se zpátky k nám.“ 

Třetí branka Ocelářů byla poněkud kuriózní. Ani pardubický bojovník vůbec nevěděl, jak se dostal puk za Willova záda.

„Byl jsem překvapený, že to uznali, ale asi to prošlo za brankovou čáru. Obecně musíme zlepšit hru v poslední třetině. I přes jisté chyby to musíme brát pozitivně, výhra je důležitější. Jedeme dál,“ velí sebevědomě.

„I přes jisté chyby to musíme brát pozitivně, výhra je důležitější.“

Rozhodne se tedy až v sedmém utkání, které bude z psychického hlediska těžké pro oba týmy. „Je to zápas, ve kterém jde o všechno. Stejně jako Třinec i my odevzdáme na led všechno. Musíme hrát svou hru, která nás zdobí jako tým. Nejdůležitější bude hrát celých šedesát minut.“

„Nechceme si připouštět žádný tlak, musíme Třinec držet v obranném pásmu. Tlačit se do brány a hrát náš systém. Nechci zabíhat úplně do detailů, ale všichni v kabině víme, co musíme na ledě předvádět. Musíme všechny úkoly plnit od začátku do konce zápasu,“ uzavírá Musil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz