TOP 5 hráčů Ústí: prvoligová legenda, kladenští odchovanci či produktivní bek

Jaroslav Roubík | Foto: Karel Dvořáček, czechsportphoto.com

26. listopadu 2023, 13:22

Jakub Ruč

Na severu Čech má hokejový „monopol“ Litvínov – zaběhlá značka s dlouholetou tradicí. Takřka stotisícové Ústí nad Labem hraje o dvě patra níž a letos se trápí. Pod novým majitelem by se mohlo blýsknout na lepší časy, ale i v současném kádru jsou hráči, kolem kterých se dá stavět. Pojďme si je představit.

David Stahl (B, 25 let)

Letošní sezona: 4,08 G/Z

Zkušenosti z extraligy – ty mají ve třetí nejvyšší soutěži vždycky velkou váhu. Brankářská jednička David Stahl je má, byť jen okrajové. Odchovanec Kladna prošel v dresu Rytířů mládežnickými kategoriemi a dvakrát v něm nakoukl i mezi českou seniorskou elitu. Za Ústí chytal v první lize už v ročníku 2019/20 a poslední dvě sezony v něm hostuje znovu. Loni měla jasná jednička průměr pod 2,5 gólu na zápas, letos jej nestlačila pod 4. Přesto má Stahl stále pevnou důvěru trenérů a kolegy do brány nepouští.

Lukáš Popela (O, 35 let)

Letošní sezona: 3+11

Pětatřicetiletý obránce patří k nejstarším hráčům v ústeckém kádru. K týmu se připojil v létě a co se týče produktivity, prožívá zatím životní sezonu. V šestnácti utkáních posbíral už 14 bodů (3+11), což je na zadáka vynikající počin. Má zkušenosti z nejvyšších soutěží na Slovensku či v Polsku. Poslední dva roky ale Lukáš Popela strávil v Německu. V Landsbergu jednal i o nové smlouvě, klub ale nenaplnil rozpočet, automaticky tak musel o patro níž – až do čtvrté ligy.

Jaroslav Roubík (Ú, 46 let)

Letošní sezona: 4+11

Jestli se někdo v ústeckém kádru dá označit slovem legenda, je to Jaroslav Roubík. Renomé si i přes pár zápasů v extralize vydobyl ve druhé nejvyšší soutěži. V té drží absolutní historické rekordy v počtu startů (1074), gólů (479) i asistencí (588). Ve Slovanu je od roku 2011, kdy týmu pomohl k titulu a postupu do baráže. V říjnu 2017 překonal hranici 1000 bodů v prvoligové kariéře a utkání proti Motoru tehdy odehrál s tímto číslem na dresu. O dva roky později se v průběhu sezony přesunul na střídačku. Pád milovaného klubu do druhé ligy jej ale loni donutil k návratu na led, kde se hned zařadil mezi stěžejní hráče a ovládl týmovou produktivitu. V impozantních výkonech pokračuje i letos – ve 46 letech!

Martin Dubský (Ú, 25 let)

Letošní sezona: 8+8

Pětadvacetiletý útočník je další letní posilou Slovanu. Mládežnickými kategoriemi prošel v pražské Spartě a svoji kariéru obohatil i o zámořskou štaci. Sezonu 2018/19 strávil v týmu El Paso Rhinos, jenž hraje americkou juniorskou ligu WSHL. Tehdy byl mimořádně produktivní – v 58 zápasech zapsal 88 bodů. Po návratu do Česka se Martin Dubský potloukal mezi Chance ligou a druhou ligou, příliš nebodoval. Letos se ale na severu Čech zařadil mezi nejdůležitější útočníky a zatím sbírá bod na zápas.

Martin Dubský

Martin Dubský | Foto: Karel Dvořáček, czechsportphoto.com

Jan Rudovský (Ú, 36 let)

Letošní sezona: 8+11

Zkušený centr je odchovancem Kladna, za které stihl i řadu zápasů v extralize. Často však putoval po hostováních o patro níž. Jméno si Jan Rudovský udělal právě v Chance lize, kde ještě před pár lety válel za Prostějov, Frýdek-Místek či Chomutov. Chuť největší soutěže ale okusil ještě v sezoně 2018/19, kdy ve třech zápasech vypomáhal mistrovskému Třinci. Ve Slovanu kroutí druhý rok, už loni sbíral přes bod na zápas. Letos je v šestatřiceti letech nejproduktivnějším ústeckým hráčem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz