Trápí nás koncovka, smutnil Ďaloga. A Winter Classic? Potřebujeme hlavně body

Marek Ďaloga | Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

9. ledna 2023, 12:51

Jakub Ruč

Brněnská herní letargie neustává. Po sedmigólové nakládačce v Mladé Boleslavi si na Kometě smlslo i v pohodě hrající Dynamo. To si z Brna odvezlo pohodlnou výhru 4:1. Na jihu Moravy tak stále spoléhají na bodový polštář z října, ten se ale každým kolem tenčí a momentálně stačí jen na desáté místo. Nadšení z blížící se Winter Classic tak střídá spíše strach z dalšího propadu tabulkou.

Po pátečním propadáku 7:3 na ledě Mladé Boleslavi však přeci jen přišly náznaky zlepšení. Ale porazit letos Dynamo? To je pro Kometu v současném rozpoložení jen těžko dosažitelná meta.

„Hrozně se natrápíme na každý gól, šance jsme měli, ale nic nám tam nepadlo. Na koncovku se musíme zaměřit a pracovat na ní,“ přibližoval příčinu další porážky obránce Marek Ďaloga.

Pardubice na brněnském ledě dominovaly zejména v prvních dvou třetinách, ve kterých si vytvořily tříbrankový náskok. Východočeši proměňovali své šance s lehkostí a chvílemi se zdálo, že snad hrají na půl plynu.

„Hrozně se natrápíme na každý gól, šance jsme měli, ale nic nám tam nepadlo."

Na druhé straně stála Kometa se svým nepřehlédnutelně křečovitým zjevem. Ta sice v poslední dvacetiminutovce svého soka přehrála, nezmohla se ale na víc než jediný gól.

„Do třetí třetiny jsme s trenéry něco změnili. Špatně jsme ale podle mě nehráli ani první dvě. Moc by nám pomohl gól, který by nás uklidnil, pak by se hrálo úplně jinak,“ hájil svůj tým vytáhlý bek.

Nespokojenost v Brně projevují i jinak bouřliví fanoušci. Po rošádě s vyvěšenými dresy protestovali pro změnu hrobovým tichem.

„Fanoušci jsou v právu, jsou naším šestým hráčem a vždycky za námi stojí,“ smutnil Ďaloga. Ocenil ale početný kotel hostujících příznivců, který se v ponuré hale postaral alespoň o „provizorní“ kulisu.

Těžko domýšlet, jaká atmosféra uvítá hráče v bratislavském Winter Classic. To se totiž kvapem blíží a tisícové davy mířící z Brna do slovenské metropole by teď čekal jen málokdo.

„Pod otevřeným nebem jsem ještě nehrál, bude to něco jiného, všichni se těšíme. Pro nás je ale důležité vyhrát, protože nutně potřebujeme body do tabulky,“ neskrýval napětí Ďaloga. „Doufám, že nebude pršet,“ dodal.

„Fanoušci jsou v právu, jsou naším šestým hráčem a vždycky za námi stojí.“

Alespoň mírnou satisfakcí pro podrážděné tribuny je bezesporu příchod Kristiána Pospíšila z finské Lappeenranty. Šestadvacetiletý útočník vznesl do hry energičnost, která utrápenému kádru zoufale chybí. Navíc si v dosavadních třech utkáních připsal čtyři body.

„Už minulý rok jsem s ním komunikoval. Jsem moc rád, že jeho příchod vyšel. Od malička se známe, jsme z jednoho města. Vždycky to byl energický a soubojový hráč. Věřím, že nám pomůže dostat Kometu tam, kde má být,“ usmíval se Ďaloga na konto rodáka ze Zvolenu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz