Třebíč potvrdila šest odchodů: končí i Tureček s Novákem!

Foto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz

V Horácké Slavii nebudou v příští prvoligové sezoně pokračovat obránci David Tureček s Jiřím Hunkesem i Lukášem Formanem, dále pak útočníci Matěj Novák, Tomáš Pšenička a Vojtěch Šilhavý.

Nejcitelnější je jednoznačně ztráta urostlého Davida Turečka, jenž se vypracoval v lídra týmu a řadil se k nejlepším defenzivním obráncům celé Chance ligy. „Dostal nabídku z jiného klubu a akceptoval ji," vysvětluje na webu Třebíče její trenér Kamil Pokorný.

Hlavně svým přínosem v kabině pak bude Horácké Slavii chybět veterán Jiří Hunkes, který vynechal druhou polovinu letošního ročníku vinou zranění. „Dělal nám tady díky svým zkušenostem jakéhosi mentora, odvedl výbornou práci," loučí se Pokorný s Hunkesem.

„David Tureček dostal nabídku z jiného klubu a akceptoval ji."

O Lukáše Formana, Matěje Nováka, Vojtěcha Šilhavého a Tomáše Pšeničku už Třebíč neměla zájem a nenabídla jim nové smlouvy. Překvapení je to hlavně u klubového odchovance Nováka, který v play off vyletěl a dával důležité góly.

Kostra týmu, jenž ovládl základní část Chance ligy, se nicméně nezmění. Už dřív Třebíč oznámila klíčové podpisy brankáře Pavla Jekela, obránce Antonína Bořuty nebo útočníků Martina Dočekala a Ladislava Bittnera s Matějem Psotou.

„Hráče, o kterých jsme byli přesvědčení, že opravdu tou kostrou mužstva jsou, jsme podepsali už v průběhu sezony. Chtěli jsme je tady mít a nechtěli jsme dávat šanci konkurenci, aby nám ty kluky nepřetáhla," popisuje Pokorný pro hstrebic.cz.

„Díváme se i kolem sebe, chtěli bychom náš tým zase trošku oživit."

„Samozřejmě dál jednáme ještě s dalšími hráči z letošního kádru. Díváme se i kolem sebe, chtěli bychom náš tým zase trošku oživit," avizuje třebíčský trenér po historické sezoně.

Foto: Bára Jahodová, hstrebic.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz