Třinec opět padl. Zvedáme se, ale gólů je málo. Štve mě to, říká Rufer

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

18. listopadu 2015, 7:37

Daniel Ježek

Tipsport extraliga měla na programu jubilejní dvacáté kolo, třinecká WERK ARENA viděla souboj Ocelářů s hradeckým Mountfieldem. Hráči s dráčkem na hrudi sehráli druhý duel pod novými trenéry Muchou a Malíkem, opět se jim ale nepovedlo zvítězit. Na góly skoupý duel dospěl do prodloužení, v něm se dvě vteřiny před koncem trefili hosté a odvezli si dva body. Zápas pro hokej.cz hodnotí autor jediné třinecké branky Adam Rufer.

Třinecký odchovanec zatím většinu sezóny tráví v druholigovém Frýdku-Místku, po změně na trenérském postu dostává šanci také v třineckém áčku. Rufer odehrál druhý duel v řadě, ten navíc okořenil svou druhou trefou sezóny. Ve vlastním oslabení ujel společně s Tomášem Linhartem a střelou z mezikruží se nemýlil.

Nicméně vítězná branka z toho nebyla. Slezané nedokázali udržet hubené vedení. Mountfieldu se zásluhou Kukumberga povedlo srovnat osm minut před koncem, v prodloužení pak Hradci výhru vystřelil Knotek. „Štve mě, že jsme nevyhráli. Dáváme strašně málo gólů, to je naše Achillova pata,“ ví Adam Rufer.

„Trenéři nemají čas změnit celý systém či překopat naší hru od základu. Spíš nás podporují. Snaží se nám pročistit hlavu, ať máme nějakou změnu.“

Druhý domácí duel v řadě, podruhé za jeden bod. Kde je příčina toho, že se Ocelářům nedaří?
Z mého pohledu se náš výkon zvedá. Hrajeme lépe, dokážeme si vytvořit šance i soustavnější tlak. Bohužel se nám to stále nedaří přetavit v nějaké góly, abychom odskočili o dvě nebo tři branky. To se nám stalo osudným také v minulém zápase. Musíme pokračovat ve tvrdé práci a doufat, že se to zlomí.

Co změnili noví trenéři?
Pár věcí tam bylo, oni ale nemají čas změnit celý systém či překopat naší hru od základu. Spíš nás podporují, snaží se nám pročistit hlavu, ať máme nějakou změnu. Nový impuls, dá se říct. Výkon se lepší, bohužel brankové skóre pořád zůstává stejné.

Povedlo se vám skórovat v oslabení, jaká to byla branka?
V oslabení se nám povedlo dostat do přečíslení, Tomáš Linhart to pěkně prohodil pod hokejkou. Zkoušel jsem střílet křižně na vyrážečku, nakonec to tam někde propadlo.

Druhý zápas s novými trenéry, vám ta změna asi prospěla. Hrajete víc, než předtím…
Těžko říct, hodnotí se mi to opravdu těžko. Nemůžu na nikoho říct křivé slovo. Všichni se snaží, děláme všechno, co se dá. Bohužel se nedaří. Jsem za to rád, dělám všechno pro to, aby se série prohraných zápasů změnila. Štve mě hlavně to, že jsme nevyhráli. Dáváme strašně málo gólů, to je teď naše Achillova pata.

Plzeň jde do čela! Třinec znovu prohrál. Slaví Dynamo i Mora »

Jaké byly pokyny od trenérů pro vaši lajnu?
Naším úkolem je sebrat sílu soupeřovým obráncům, aby byli unavení. Aby pak, když na ně pojedou spoluhráči, pletli nohama. Hrát co nejdál od naší branky, pokusit se si vytvořit nějaký tlak. Góly jsou pak bonusem, hlavně musíme hrát tak, aby soupeř byl unavený.

V pátek přijede Litvínov, proběhne nějaké hecování mezi posledními finalisty?
Žádné pošťuchování nebude, máme dost svých problémů. Nechceme si ještě více zatěžovat hlavy. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli. Litvínov je na tom ještě hůř, než my. Musíme se stmelit, hrát od začátku aktivně a konečně zvítězit 

Sestřih utkání Třinec - Mountfield

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz