V sobotu Jágr, v neděli Gulaš. Důvěry trenérů si moc vážím, říká Mlčák

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Obránce Jan Mlčák má za sebou vydatný víkend. V sobotu nejprve v barvách Přerova bránil Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance, v neděli pak v dresu Komety o soutěž výš naháněl Milana Gulaše a jeho Plzeň. Devatenáctiletý bek si cení zkušeností, které může sbírat. V Kometě dostává prostor i při oslabení. „Jsem rád za každé střídání a za každou minutu na ledě,“ vypráví.

V sobotu jste nastoupil v Chance lize za Přerov proti Kladnu, čekal jste, že nastoupíte i v neděli za Kometu v extralize?
Nějaké informace jsem o tom měl už právě v sobotu v dopoledních hodinách před zápasem v Přerově. Počítal jsem s tím, že bych mohl naskočit. Nebyl jsem si sice úplně jistý, ale pak po zápase s Přerovem mi trenéři potvrdili, že se mám ráno hlásit v Brně.

Šlo to fyzicky zvládnout?
Určitě ano. Já jsem rád za každý zápas, který můžu hrát, takže jsem se těšil. Na začátku sezony jsem toho moc neodehrál, takže jsem opravdu rád za každou šanci do zápasu.

Bylo pro vás větším zážitkem si zahrát v Přerově proti Jágrovi, nebo v Brně proti Gulašovi?
Těžká otázka. Když si můžu zahrát v Přerově, tak jsem rád, protože jsem tam vyrůstal a vychovali mě tam. Za obě šance jsem moc šťastný a týmům se snažím pomáhat co nejvíc. A pokud jde o Jaromíra Jágra, proti tomu jsem hrál už minulý rok. Nebyla to pro mě úplně novinka, ale stále je to pro mě jako pro mladého hráče pocta.

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

S Plzní jste nakonec padli v prodloužení a přišli o vítěznou sérii. Mrzelo vás to v kabině?
V kabině to téma úplně nebylo, každý ztracený bod ale samozřejmě zamrzí. Musíme se podívat, kde jsme u gólů udělali chybu, a ponaučit se z toho do dalšího zápasu.

Litujete série nevyužitých přesilovek v závěru základní hrací doby?
Byla to jedna z příčin, protože jsme na konci hráli pět na tři, ale bohužel ne každý zápas se to povede využít. Takže i na tohle se musíme podívat na videu a do dalšího zápasu to zlepšit.

Celkově utkání proti Plzni nabídlo výborné tempo, na poměry letošních extraligových zápasů to bylo nadstandardní utkání.
Musím souhlasit. Zápas byl hodně vyrovnaný už od začátku, hrálo se v tempu. První liga je oproti extralize trochu jiná, nehraje se v takovém tempu, ale na druhou stranu to určitě není soutěž, která by se měla podceňovat. Podle mě je to hodně vyrovnané.

Od trenérů jste dostal hodně prostoru. Vnímáte jejich podporu?
Za důvěru jsem samozřejmě neskutečně rád, protože se do hry dostávám i ve zmíněných klíčových okamžicích zápasu. A jsou to opravdu důležité momenty, jako třeba na konci prodloužení. Jsem rád za každé střídání, za každou minutu na ledě, kterou dostanu, a strašně moc si toho vážím.

Berete prostor, který dostáváte v domácích soutěžích, třeba i jako náplast za to, že jste se nedostal na MS do 20 let?
Nemyslím si, že je to úplně náplast na to, že jsem se nedostal na dvacítky. Spíš to beru tak, že mám pořád co zlepšovat. Samozřejmě mě to mrzelo, ale kariéra pokračuje dál a snažím se pracovat.

Cítíte se už více jako extraligový hráč?
Ještě je toho hodně co zlepšovat. Musím trošku zesílit a přibrat, abych se mohl vyrovnat těžším hráčům.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz