Večerní telefonát z reprezentace? Zrovna jsem dělal školu, směje se Polák

Foto: Karel Švec, Český hokej

(LANDSHUT, od naší zpravodajky) Po zranění Dominika Petra museli trenéři rychle povolat jednoho z náhradníků, kteří byli právě pro tento případ připraveni v Česku. K týmu se v pondělí přidal mladoboleslavský útočník Vojtěch Polák.

V neděli odehrála česká osmnáctka zápas proti USA, po kterém dle harmonogramu následuje den volna. Pro Vojtěcha Poláka byly ovšem události uplynulých hodin hodně hektické. Po zranění Dominika Petra byl povolán, aby doplnil kádr ještě před dalším zápasem s Kanadou. „O nominaci jsem se dozvěděl po zápase s Amerikou. Volal mi hlavní trenér a manažer, zrovna jsem dělal školu,“ popisuje Polák s úsměvem situaci, v které se novinku dozvěděl.

Další zápas se hraje už v úterý, a nebylo proto na co čekat.

Byla to blesková akce a náhradník byl krátce po půlnoci v Landshutu. „S rodiči jsme hned jeli sem. Okolo deváté jsme vyjížděli a přibližně o půl jedné v noci jsme byli tady, sbaleno jsem měl rychle,“ dodává Polák.

A jak na rychlý přesun reagovali právě rodiče? „Byli šťastní, to by byl asi každý rodič,“ usmívá se mladý útočník. A stejné emoce neskrýval ani on sám. „Doufal jsem, že se na šampionát ještě podívám, a jsem za rád za to, že dostávám takové šance. Je čest reprezentovat Českou republiku. Snažím se podávat co nejlepší výkony,“ říká.

V pondělí ráno už Polák absolvoval ranní trénink, který vedl trenér brankářů Martin Falter. „Hodně jsme si zastříleli. Pro mě je střelecký trénink vždycky dobrý,“ prozrazuje Polák.

Přiznal také, že začátek nebyl úplně ideální. „Led je tady super, ale jak jsem asi čtyři dny netrénoval, tak jsem to docela cítil. Nicméně jsem se do toho dneska dostal zpátky,“ dělí se o své pocity po úvodním tréninku v dějišti šampionátu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz